Serial killer στην Κύπρο: Με τουλάχιστον άλλες τέσσερις εξαφανισμένες είχε επαφές ο λοχαγός

Με τουλάχιστον τέσσερις γυναίκες που έχουν δηλωθεί εξαφανισμένες είχε επαφή μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης ο 35χρονος λοχαγός Νίκος μεταξάς, όπως προκύπτει από τις έρευνες του γραφείου αντιμετώπισης ηλεκτρονικού εγκλήματος της Κύπρου. Παράλληλα οι ανακριτές ελέγχουν τα ταξίδια που έκανε ο λοχαγός στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Θα αναζητήσουν πιθανά κρούσματα εξαφανίσεων η δολοφονιών γυναικών τις περιόδους που βρισκόταν για εκπαίδευση στην Ελλάδα.

Νωρίτερα, πληροφορίες που είχε μεταδώσει το ΡΙΚ επικαλούμενο τον αρχηγό της Κυπριακής Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου, ανέφεραν ότι είναι «πολύ περισσότερα» από δύο τα πτώματα που βρίσκονται ακόμα στο φρεάτιο του Μιτσερού στην Κύπρο.

Επιβεβαιώθηκαν έτσι οι ανησυχίες των αρχών, που από τις έρευνες είχαν ενδείξεις ότι στο φρεάτιο του παλιού μεταλλείου στο Μιτσερό υπήρχαν κι άλλα πτώματα, εκτός από τα δύο που έχουν ήδη ανασυρθεί. Πρόκειται για τις δύο Φιλιππινέζες, την 38χρονη και την 27χρονη, τις δολοφονίες των οποίων έχει παραδεχθεί ο 35χρονος λοχαγός Νίκος Μεταξάς.

Εξάλλου, οι έρευνες στο φράγμα Ξυλιάτου ολοκληρώθηκαν, χωρίς να εντοπιστεί η σορός της εξαχρονης, την οποία ο serial killer είχε πει πως είχε πετάξει εκεί, περιγράφοντας μάλιστα με λεπτομέρειες το πώς είχε δέσει το πτώμα με σεντόνια και είχε βάλει και πέτρες για να βυθιστεί, ενώ είχε κάνει και αναπαράσταση του πώς το είχε ρίξει στο νερό. Πλέον οι αρχές πιστεύουν ότι ο λοχαγός είπε ψέματα, ίσως επίτηδες, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις έρευνες από το φρεάτιο του Μιτσερού.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι υπήρχαν ενδείξεις πως στο βαθύ πηγάδι του παλιού μεταλλείου βρίσκονται άλλα δύο πτώματα, μιας γυναίκας και ενός άντρα πιθανότατα, όμως τώρα ο αρχηγός της Κυπριακής Αστυνομίας, που ενημερώνεται για όλες τις τελευταίες εξελίξεις, έκανε λόγο για την ύπαρξη «πολύ περισσότερων» πτωμάτων.

Προς το παρόν ο δολοφόνος, που εμφανιζόταν στα θύματά του μέσω διαδικτύου και αφού συναντιόταν με τις γυναίκες, τις στραγγάλιζε την ώρα που έκαναν σεξ γιατί έτσι ένιωθε ικανοποίηση, όπως είπε στις αρχές, έχει παραδεχθεί μόνο τις συγκεκριμένες τρεις δολοφονίες.

Η ρομποτική κάμερα που χρησιμοποιείται στις έρευνες στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό σαρώνει κάθε γωνιά, χωρίς ωστόσο, μέχρι τώρα, να έχει εντοπίσει κάτι αξιοποιήσιμο. Όπως ανέφεραν στο protothema.gr έγκυρες πηγές, το περασμένο Σάββατο είχαν εντοπιστεί κάποιες σκιές που έμοιαζαν με ανθρώπινα σώματα, αλλά σήμερα δεν υπάρχουν τέτοια ίχνη. Ενδεχομένως να επρόκειτο για κάποια από τα πολλά αντικείμενα που βρίσκονται μέσα στο φρεάτιο, τα οποία μετακινούνται από τις αναταράξεις στο νερό.

Ο λοχαγός Νίκος Μεταξάς δεν βοηθάει την ανάκριση, καθώς δεν αποκαλύπτει τίποτα, εκτός αν βρεθεί μπροστά σε στοιχεία που δεν μπορεί να αρνηθεί. Τους τρεις φόνους που έχει παραδεχθεί μέχρι αυτή την ώρα αναγκάστηκε να τους ομολογήσει, μόνο αφού εντοπίστηκαν τα πτώματα των δύο γυναικών, Για τον λόγο αυτό, ομολόγησε και το φόνο της 6χρονης κόρης της Marry Rose, αφού το κορίτσι είχε εξαφανιστεί μαζί με τη μητέρα του. Εικάζεται ότι καθοδήγησε τους ανακριτές στο φράγμα του Ξυλιάτου, για να αναζητήσουν το πτώμα του παιδιού, ώστε να μετατοπιστούν οι έρευνες από το φρεάτιο του μεταλλείου όπου, όπως όλα δείχνουν, υπάρχουν και άλλα πτώματα. Πάντως, οι έρευνες στο φράγμα δεν έφεραν στην επιφάνεια κανένα στοιχείο για την 6χρονη.

Το Γραφείο διερεύνησης ηλεκτρονικού εγκλήματος του αρχηγείου αστυνομίας κάνει… φύλλο και φτερό όλες τις κινήσεις του στο Διαδίκτυο, όπου διατηρούσε λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το ψευδώνυμο «Ορέστης». Πότε εμφανιζόταν ως «Ορέστης ΑΠΟΕΛ», πότε ως «Ορέστης35» ή «Ορέστης415».

Οι ανακριτές προσπαθούν να χαρτογραφήσουν τις επαφές του και να τις συνδέσουν με υποθέσεις που αφορούν γυναίκες που έχουν εξαφανιστεί. Φαίνεται πως μέχρι αυτή την ώρα έχει διαπιστωθεί ότι είχε τέτοιες επαφές με τέσσερις τουλάχιστον γυναίκες που αγνοούνται. Η αστυνομία πιστεύει πως θα υπάρξουν και άλλες αποκαλύψεις για τη δράση του, η οποία δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό του ως serial killer.

Σήμερα έγιναν έρευνες σε τρία αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε ο 35χρονος, ενώ κατέβηκε και το προφίλ του από το Facebook μετά από απαίτηση του ίδιου, ώστε να μην εκτίθεται η οικογένεια και τα παιδιά του.

Ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κύπρου, Μάρκος Τράγκολας, ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι οι έρευνες στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό διακόπτονται για λόγους ασφαλείας. Όπως εξήγησε, έχει παρατηρηθεί κάμψη σε κάποιες μεταλλικές δοκούς στο αναβατόριο του πύργου που βρίσκεται πάνω από το φρεάτιο και θα πρέπει να γίνουν εργασίες στήριξης, ώστε να αποφευχθεί τυχόν κατάρρευση.

Οι σημερινές έρευνες δεν απέδωσαν κάποια νέα στοιχεία, αλλά υπάρχουν ακόμα σημεία όπως το κεντρικό σημείο του φρεατίου, που θα ερευνηθούν όταν λυθούν τα προβλήματα ασφαλείας. Μέχρι να γίνει συντήρηση, η σκηνή θα αποκλειστεί και δεν θα υπάρξουν έρευνες.

kypros-erevnes-ena

 

kypros-filippineza-ena
Η 28χρονη Arian Palanas Lozano

kypros-marryrose-kori
Η 38χρονη Marry Rose και η εξάχρονη κορούλα της

loxagos-kypros-ena