Γεννηματά: Εμείς δεν είμαστε διάτρητοι, είμαστε διάφανοι και καθαροί

Με το συνέδριο του Απριλίου αφήσαμε πίσω τα θολά μηνύματα του παρελθόντος, τόνισε στην αρχή της ομιλίας της η Φώφη Γεννηματά και πρότεινε η Κεντρική Επιτροπή να εκλέξει ξανά τον Μανώλη Χριστοδουλάκη στη θέση του γραμματέα.

Στη συνέχεια η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επιτέθηκε στην κυβέρνηση. Οι μύθοι διαψεύστηκαν, τόνισε, ήρθαν ως το νέο αλλά αποδείχτηκαν πιο παλιό από το παλιό.

Σε όλη τους τη διαδρομή πορεύτηκαν με την ακροδεξιά και τώρα πριν το τέλος καταφεύγουν στα σκάλδαλα για να μας πλήξουν γιατί νιώθουν την ανάσα μας και φοβούνται, προσέθεσε.

Στο πλαίσιο αυτό, μίλησε για αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη και την ανάγκη η Ελλάδα να διαπραγματευτεί με τους εταίρους μας τις συμφωνίες του ΣΥΡΙΖΑ.με στόχο την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη.

Μόνο ενωμένοι μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά, σημείωσε η Φώφη Γεννηματά και τάχθηκε κατά της πόλωσης που επιδιώκει ο νέος μικρός, όπως είπε, δικομματισμός.

Έθεσε εκ νέου τον στόχο της διερευνητικής εντολής και ζήτησε από τα στελέχη ενότητα και εξωστρέφεια γιατί η κυβέρνηση επιλέγει τη λάσπη μπροστά στην ήττα.

Εμείς δεν είμαστε διάτρητοι, είμαστε διάφανοι και καθαροί, διακήρυξε.Ειδικότερα για την υπόθεση NOVARTIS κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως συνεχίζει να παίζει το παιχνίδι των βιομηχάνων στον χώρο του φαρμάκου.

Μάλιστα κατηγόρησε την κυβέρνηση πως επιχείρησε προβοκάτσια με την παραγραφή. Τη στιγμή που ο Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε ο ίδιος της άρση της ασυλίας του και οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ κρύβονταν πίσω από το άρθρο 86.

Πολιτικό συμβούλιο χωρίς τους κορυφαίους…

Σε ότι αφορά στην εκλογή του νέου πολιτικού συμβουλίου υπήρξε διαφωνία, καθώς η πρόεδρος του κόμματος παρουσίασε 21 στελέχη και ζήτησε σταυροδοσία 100%, θέση με την οποία διαφώνησε η πλευρά Ανδρουλάκη.

Με δεδομένο ότι η εκλογή του πολιτικού συμβουλίου γίνεται εν μέσω προεκλογικής περιόδου ο Βασίλης Κεγκέρογλου υποστήριξε τη θέση της προέδρου του νέου φορέα λέγοντας ότι διασφαλίζει την ενότητα του χώρου.

Στο σημείο αυτό ζήτησε τον λόγο ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ξεκαθάρισε πως στηρίζει τη Φώφη Γεννηματά «γιατί δίνει έναν άνισο αγώνα απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ».

Υπενθύμισε πως ο Γιώργος Παπανδρέου έβαλε στο καταστατικό τη μειοψηφική σταυροδοσία και χαρακτήρισε πρωτοφανές το γεγονός πως το νέο καθοδηγητικό όργανο θα εκλεγεί με σταυροδοσία 100%.

Το 100% είναι διορισμό, είπε χαρακτηριστικά και πρότεινε σταυροδοσία 40%.

Το θέμα κρίθηκε σε ψηφοφορία δια ανατάσεως των χεριών όπου πλειοψήφισε η εισήγηση Κεγκέρογλου.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων.