Δημοσκόπηση: Το ΚΙΝΑΛ ανεβαίνει όσο ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει γέφυρα με την κεντροαριστερά

Σαφείς τάσεις συσπείρωσης δείχνει το ΚΙΝΑΛ, εξ αιτίας της «γέφυρας» του ΣΥΡΙΖΑ με την κεντροαριστερά και της προσπάθειας άλωσης του χώρου του ΠΑΣΟΚ, εκτιμά ο υπεύθυνος ερευνών της εταιρείας Opinion Poll.

Σχολιάζοντας τα αποτέλεσμα της έρευνας που δείχνουν ότι πλέον η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει εκτιναχθεί και βρίσκεται στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές στο 15% και με αναγωγή επί των εγκύρων στο 17%, ο Ζαχαρίας Ζούπης δήλωσε: Το θέμα της «γέφυρας» περισσότερο συνέβαλε στο να υπάρχει συσπείρωση του ΚΙΝΑΛ και η εμμονή με τη Νovartis, δεν βοηθάει τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ετσι ερμήνευσε και την διεύρυνση της διαφοράς ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την Νέα Δημοκρατία. Μεγάλωσε η διαφορά, είπε, επειδή το Κίνημα Αλλαγής αύξησε το ποσοστό του.

«Οι διαφορές είναι μεγάλες και στις Ευρωεκλογές και λίγο λιγότερο στις βουλευτικές», είπε ο κύριος Ζούπης, εκτιμώντας ότι «την 26 Μαΐου και την 2 Ιουνίου- που είναι η δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών- θα δημιουργηθεί μια πολύ δύσκολη κατάσταση για την κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο ερευνών της εταιρείας δημοσκοπήσεων Opinion Poll, «τον ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται να τον αγγίζει περισσότερο το θέμα της χαλαρής ψήφου στις ευρωεκλογές. Οι δυσαρεστημένοι με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα εκφραστούν ευκολότερα σε μικρότερα σχήματα».«Φαίνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας χάνει και σε προσωπικό επίπεδο», ανέφερε ο υπεύθυνος ερευνών της Opinion Poll. Σε ότι αφορά τις παροχές, δεν φαίνεται να εισπράττει κέδρος ο ΣΥΡΙΖΑ.Όπως είπε ο Ζαχαρίας Ζούπης, «ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει διακύβευμα. Τους καλούν να ψηφίσουν για μην ανέβει πάλι στην εξουσία η Δεξιά».
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/kinal-syspeironetai-anebainei-logo-gefyras-syriza