Μελβούρνη: Πυροβολισμοί σε κλαμπ – Ένας νεκρός, 3 τραυματίες

Ένα μέλος του προσωπικού ασφαλείας υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη και τρεις άνθρωποι νοσηλεύονται, ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση, μετά το περιστατικό με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή έξω από ένα δημοφιλές νυχτερινό κλαμπ της Μελβούρνης, στην πολιτεία Βικτώρια της Αυστραλίας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι τραυματίες είναι δύο μέλη του προσωπικού ασφαλείας που βρίσκονταν στην πόρτα του κλαμπ Love Machine και ένας πελάτης που περίμενε για να μπει στο νυχτερινό αυτό κέντρο, το οποίο βρίσκεται στην συνοικία Πράχραν της Μελβούρνης.

“Φαίνεται ότι (κάποιοι ή κάποιος) πυροβόλησε από ένα αυτοκίνητο προς τον κόσμο που βρισκόταν έξω από το νυχτερινό κλαμπ”, δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο Άντριου Στάμπερ της αστυνομίας της πολιτείας.

“Πρόκειται για μια αποτρόπαια πράξη. Αυτό είναι ένα πολυσύχναστο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, ένα από τα πιο γνωστά της Μελβούρνης σε μια από τις πιο πολυσύχναστες συνοικίες”, πρόσθεσε.

Αρχικά τέσσερις άνθρωποι νοσηλεύτηκαν, αλλά ένας 37χρονος που ήταν μέλος του προσωπικού ασφαλείας του κλαμπ υπέκυψε λίγο αργότερα στα τραύματά του.

Σε κρίσιμη κατάσταση είναι εξάλλου ένας 28χρονος, ενώ οι άλλοι δύο που τραυματίστηκαν, ηλικίας 29 και 50 ετών αντίστοιχα, δεν φέρουν πολύ σοβαρά τραύματα.

Η αστυνομία είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα ότι οι πυροβολισμοί ρίφθηκαν γύρω στις 03:20 τοπική ώρα (20:20 ώρα Ελλάδος του Σαββάτου).

Εκπρόσωπος της αστυνομίας διευκρίνισε στο AFP ότι δεν πρόκειται μάλλον για κάποιο επεισόδιο που συνδέεται με την τρομοκρατία.

Οι ερευνητές της αστυνομίας επικεντρώνονται κυρίως στην εκδοχή να αφορά συμμορίες μοτοσικλετιστών, γράφει η εφημερίδα The Age της Μελβούρνης.

Η αστυνομία προσπαθεί επίσης να επαληθεύσει αν υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στο περιστατικό αυτό και μια μαύρη Porsche που εθεάθη να φεύγει από τη συνοικία και αργότερα βρέθηκε τυλιγμένη στις φλόγες σε άλλη περιοχή.

Τον Μάρτιο πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τέσσερα διαφορετικά περιστατικά με πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στη Μελβούρνη.

Οι πολύνεκρες επιθέσεις με όπλα είναι κάτι το σπάνιο στην Αυστραλία, όπου οι νόμοι για την οπλοφορία είναι αυστηροί μετά τον θάνατο 35 ανθρώπων το 1996 στο Πορτ Άρθουρ στην Τασμανία.

Πέρυσι επτά μέλη της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν στη δυτική Αυστραλία. Ο δράστης του πολύνεκρου επεισοδίου αυτοκτόνησε στη συνέχεια. Πρόκειται για το πιο φονικό περιστατικό που σημειώνεται στη χώρα μετά το δράμα του Πορτ Άρθουρ.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ