(Βίντεο): Το ρομπότ της Toyota είναι 2.07m και βάζει τρίποντα

Η Toyota παρουσίασε το CUE 3, ένα ρομπότ ύψους 2.07m το οποίο μπορεί να εκτελεί τρίποντα με εξαιρετική ακρίβεια. Το CUE 3 υπολογίζει τη θέση της μπασκέτας μέσω τριασδιάστατων εικόνων σε πραγματικό χρόνο, ρυθμίζοντας την ισχύ των χεριών του για να δώσει τη σωστή ώθηση στη μπάλα υπό σωστή γωνία.

The basketball-playing robot named CUE prepares to shoot the ball during a half-time show rehearsal for a Japanese B League basketball match in Tokyo on March 28, 2018. – Engineers at Toyota, who volunteered to create a robot that can play basketball, unveiled the AI player called CUE that can score free-throws perfectly on March 28. (Photo by Kazuhiro NOGI / AFP)

Αυτό που η Toyota κάνει εδώ είναι να φέρει τις κορυφαίες δυνατότητες αντίληψης σε συνδυασμό με τις κορυφαίες δυνατότητες ελέγχου για να μπορέσουν να κάνουν τα ρομπότ κάτι πραγματικά δύσκολο. – Oussama Khatib, καθηγητής Stanford University

Για την ιστορία, η επίδειξη των ικανοτήτων του, το βρήκε να σημειώνει 5 στα 8 τρίποντα. Όσο για το πότε θα δούμε ρομπότ το οποίο θα μπορεί να ντριπλάρει και να καρφώνει; Σύμφωνα με τους μηχανικούς της Toyota η στιγμή αυτή θα έρθει σε 20 χρόνια.

unboxholics.com