Από το οξυγόνο της Στροφυλιάς αναπνέει και η Πάτρα!

«Μπορεί η μεγάλη πυρκαγιά στη Στροφυλιά να ανήκει εκτός των διοικητικών ορίων της Πάτρας, όμως ο δήμος της Πάτρας οφείλει να αντιμετωπίζει τέτοιας έκτασης και σημασίας καταστροφές ως μεγάλος και μητροπολιτικός δήμος. Και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συνδράμει και να βοηθάει με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις, τους γειτονικούς δήμους, αλλά και να έχει ενεργό ρόλο στην προστασία οικότοπων με υπερτοπική και πανελλαδική αξία, όπως είναι η Στροφυλιά».
Αυτά δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής και υποψήφιος Δήμαρχος της Πάτρας, Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή την πύρινη καταστροφή στο δάσος της Στροφυλιάς, επαναλαμβάνοντας ότι «η απερχόμενη δημοτική Αρχή της Πάτρας είναι ανίκανη να κοιτάξει τι συμβαίνει πέρα από τα… γραφεία του ΚΚΕ και στην πραγματικότητα δεν νοιάζεται για τίποτα και για κανέναν, που δεν υπηρετεί τα παλαιολιθικά κομματικά της συμφέροντα».
Ο κ. Νικολόπουλος πρόσθεσε: «Θα περίμενα από τον δήμαρχο και τη δημοτική Αρχή της Πάτρας να βρεθούν από την πρώτη στιγμή της πυρκαγιάς στο σημείο της καταστροφής. Θα περίμενα να προσφέρουν το σύνολο του διαθέσιμου προσωπικού και εξοπλισμού του δήμου στη διάθεση των αρχών ασφαλείας και των δήμων της πυρόπληκτης περιοχής. Θα περίμενα, τέλος, έστω μία κουβέντα, μία έκφραση αλληλεγγύης. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν είδα, δεν άκουσα, δεν έμαθα να έχει συμβεί. Ίσως γιατί σε αυτή την περίπτωση δεν προκύπτει κάποιο ορατό κομματικό όφελος. Όμως, από το οξυγόνο της Στροφυλιάς αναπνέει και η Πάτρα, ενώ στο δάσος της Στροφυλιάς καταφεύγουν χιλιάδες Πατρινοί για ξεκούραση και αναψυχή. Είναι απλώς… ανεκδιήγητο λοιπόν, η Πάτρα να μην είναι εκεί και να μην συμβάλλει στη μάχη με τις φλόγες. Όπως είναι ανεκδιήγητο και να μην μετέχει η Πάτρα στις δράσεις φύλαξης και επιτήρησης του δάσους της Στροφυλιάς.
Η ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ θα κάνει την Πάτρα πραγματική μητρόπολη. Και μητρόπολη χωρίς περιφέρεια και περιφερειακή αντίληψη δε νοείται! Η Πάτρα έχει ανάγκη την περιφέρειά της και τους όμορους δήμους, όπως και αυτοί έχουν ανάγκη την Πάτρα. Και γι’ αυτό η δική μας δημοτική Αρχή θα μετατρέψει τις διαδημοτικές συνεργασίες σε καθημερινότητα και θα τείνει χείρα φιλίας και βοήθειας όχι μόνο στην Αχαΐα, αλλά και στο σύνολο των δήμων της Δυτικής Ελλάδας. Γιατί όταν είσαι πραγματικά μεγάλος, τότε πρέπει να αγκαλιάζεις και να συνδράμεις τους μικρότερους. Και για εμάς, η Πάτρα είναι πολύ μεγάλη! Τόσο μεγάλη που ούτε να το διανοηθεί μπορεί η μικρόνοη δημοτική Αρχή της…».