Τζανακόπουλος: Κανένα πρόβλημα από την μη εκταμίευσης της δόσης

Ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλάει στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, στην αίθουσα ενημέρωσης του υπουργείου ΨΗΠΤΕ, Τρίτη 20 Μαρτίου 2018. Αλέξανδρος Μπελτές

Δεν βλέπει κανένα πρόβλημα από τη μη εκταμίευση της δόσης του 1 δις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ενώ σχολιάζοντας τα δημοσκοπικά ευρήματα είπε ότι τα τελευταία 7 χρόνια καμία δημοσκοπική εταιρεία δεν έχει καταφέρει να προβλέψει οποιοδήποτε εκλογικό αποτέλεσμα.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο Πρώτο Πρόγραμμα, ο Δ. Τζανακόπουλος σημείωσε πως «το θέμα αφορά στο πότε θα υπάρξει μια τελική και ολοκληρωμένη συμφωνία σε σχέση με το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη και την προστασία της α΄ κατοικίας όπου υπάρχουν ακόμη κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες που μένει ακόμη να συμφωνηθούν σε σχέση με το πεδίο εφαρμογής του νόμου για τις μη συστημικές τράπεζες και εφόσον το σχετικό σχήμα νομοθετηθεί θα ολοκληρωθεί και η διαδικασία της εκταμίευσης του 1 δις».

Ως προς τη συζήτηση για τις ευρωεκλογές, υπενθύμισε ότι «σε όλη την Ευρώπη έχουν ένα σκληρότατο δίλημμα και δεν είναι καθόλου μια χαλαρή εκλογική διαδικασία αλλά αντιθέτως θα κρίνουν το μέλλον της Ηπείρου. Ξέρετε ότι γίνεται μια προσπάθεια να δημιουργηθεί μια Μαύρη Διεθνής στην Ευρώπη από δυνάμεις από την μια πλευρά ακραία νεοφιλελεύθερων και από την άλλη πλευρά ακραία δεξιών, ρατσιστικών, μισαλλόδοξων και εθνικιστικών που στην πραγματικότητα θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη διαδικασία της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης όπως τη γνωρίσαμε» είπε για να να προσθέσει.

«Το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα όπου βλέπουμε τη ΝΔ να φλερτάρει ανοιχτά με αυτού του τύπου τις νέες πολικές τάσεις της «εναλλακτικής δεξιάς» των κκ Κουρτς, Όρμπαν κλπ και να υιοθετεί έναν μισαλλόδοξο λόγο που φλερτάρει ανοιχτά με τον εθνικισμό και την ακροδεξιά και την ίδια στιγμή είναι ακραία νεοφιλελεύθερος».

Εν τω μεταξύ, ο κ. Τζανακόπουλος επιτέθηκε για μία ακόμη φορά στο ΚΙΝΑΛ  σημειώνοντας ότι «μετατοπίστηκε προς τα δεξιά και έχασε τη δυνατότητα να εκφράζει έναν κόσμο της κεντροαριστερής διανόησης, της σοσιαλδημοκρατίας, έναν κόσμο προοδευτικό που κατανοεί ότι δεν μπορούμε να πορευτούμε σαν σκαντζόχοιροι στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής ενώ το ίδιο συνέβη και στα θέματα διεύρυνσης και ενίσχυσης των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών».

Η ταύτισή του με τη ΝΔ, πρόσθεσε, «γινόταν προοδευτικά ολοκληρωτική και έτσι πολλοί που όλο το προηγούμενο διάστημα πιθανώς έβλεπαν με επιφυλακτικότητα τον ΣΥΡΙΖΑ κατανόησαν ότι η μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί να εκφράζει αυτήν την προοδευτική τάση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχει ούτε ένα ζήτημα την τελευταία 2ετία-3ετία που το ΚΙΝΑΛ να μην έχει ταυτιστεί μέχρι κεραίας με την αντιπολιτευτική ρητορική της ΝΔ. Το ΚΙΝΑΛ, ως κομμάτι του παλιού πολιτικού καθεστώτος το οποιο κατέρρευσε τον Γενάρη του 2015, νιώθει πολύ πιο κοντά με τη ΝΔ και για αυτό αποκλείει και τη συμμετοχή του σε αυτό το ευρύ προοδευτικό μέτωπο».