Γερμανικός Τύπος: «Συνεχίζει να μειώνεται η ανεργία στην Ελλάδα»

Στην ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή με αντικείμενο την επικύρωση του πρωτοκόλλου προσχώρησης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ αναφέρεται η οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt».

Υπό τον τίτλο «Το ελληνικό Κοινοβούλιο επικυρώνει την ένταξη της μελλοντικής Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ» γράφει: «Την Παρασκευή το βράδυ, δύο μέρες μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου ένταξης στο ΝΑΤΟ της μελλοντικής Βόρειας Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο η ψηφοφορία για την επικύρωση του πρωτοκόλλου. Η υπερψήφισή του – αν και με οριακή πλειοψηφία – θεωρείται βέβαιη. Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη από τις 29 χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ που θα επικυρώσει την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας. Το 2018, παρά τις εσωπολιτικές αντιδράσεις και στις δύο χώρες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε συμφωνήσει με τον ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ να διευθετήσουν το ζήτημα του ονοματολογικού».

«Συνεχίζει να μειώνεται η ανεργία στην Ελλάδα» γράφει το περιοδικό «Focus» στην ιστοσελίδα του. «Τον Νοέμβριο του 2018 έπεσε στο 18,5%. Τον ίδιο μήνα της προηγούμενης χρονιάς βρισκόταν στο 21,2%. Αυτό ανακοίνωσε την Πέμπτη η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Τον Μάιο του 2018 η ανεργία έπεσε για πρώτη φορά μέσα στα τελευταία επτά χρόνια κάτω από το 20%. Τον Ιούλιο του 2013 βρισκόταν στο ζενίθ της, φτάνοντας το 27,9%. Πριν από 10 χρόνια, τον Μάιο του 2008, το 7,3% του εργατικού δυναμικού ήταν επίσημα άνεργο. Από τον περασμένο Αύγουστο, έπειτα από οκτώ χρόνια, η Ελλάδα δεν υπάγεται πια σε διεθνές πρόγραμμα στήριξης και ελπίζει να μπορέσει σύντομα να σταθεί οικονομικά και πάλι στα πόδια της».