Η Apple χρωστούσε φόρους στη Γαλλία και τώρα θα πληρώσει

Εδώ και μια δεκαετία η Apple δεν πλήρωνε φόρους στη Γαλλία και τώρα ετοιμάζεται να το πληρώσει και με το παραπάνω. Σύμφωνα με το γαλλικό site L’Express, το ύψος που θα κληθεί να πληρώσει η εταιρία του Κουπερτίνο σε φόρους αγγίζει τα 500 εκατομμύρια €, καθώς επετεύχθη ο διακανονισμός με το Παρίσι τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ωστόσο, το ποσό αυτό δεν επιβεβαιώνει καμία πλευρά, με την Apple να υπόσχεται πως θα δημοσιεύσει αργότερα λεπτομέρειες για την υπόθεση. Εκπρόσωπος της Apple Γαλλίας δήλωσε:

“Ως μια πολυεθνική εταιρία, η Apple ελέγχεται συχνά από τις φορολογικές αρχές ανά τον κόσμο. Η εφορία της Γαλλίας ολοκλήρωσε πρόσφατα έναν πολυετή έλεγχο των γαλλικών λογαριασμών μας και η προσαρμογή θα αντικατοπτρίζεται στους λογαριασμούς που καταθέτουμε δημόσια.

Γνωρίζουμε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι πληρωμές φόρων στην κοινωνία και πληρώνουμε όλα όσα οφείλουμε σύμφωνα με τους φορολογικούς νόμους ανά χώρα, όπου κι αν δραστηριοποιούμαστε ».”

Η γαλλική κυβέρνηση σημειώνει έτσι μια ακόμη νίκη ενάντια στους τεχνολογικούς κολοσσούς (Google, Apple, Facebook, Amazon, Microsoft), οι οποίοι διώκονται από της Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ώστε να δώσουν πίσω τον οβολό που τους αναλογεί. Οι τεχνολογίες εταιρίες που ενεργούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση πληρώνουν πάνω από 20% ΦΠΑ, ενώ οι τεχνολογικοί γίγαντες δεν πληρώνουν καν τα μισά από αυτά.

Η έλλειψη ενός κοινού σχεδίου στην Ε.Ε. επί του θέματος αντικατοπτρίζεται στο γεγονός ότι δεν θα μπορέσει να περάσει το φορολογικό νομοσχέδιο που επιβάλλει 3% φόρο στα online έσοδα. Την επικύρωση του αρνούνται κράτη-μέλη όπως οι Γερμανία, Σουηδία και Ιρλανδία. Από την πλευρά της η Γαλλία θα περάσει τον δικό της ψηφιακό φόρο μέσα στο 2019.

unboxholics.com