Τζανακόπουλος: Κυβέρνηση με ψήφο ανοχής, όπως στην Ισπανία, αν αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ

Σε κυβέρνηση με ψήφο ανοχής, όπως συμβαίνει σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη, θα οδηγηθεί η χώρα σε περίπτωση αποχώρησης των ΑΝΕΛ, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα την Ισπανία.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7, ο υπουργός Επικρατείας εξέφρασε την αισιοδοξία του σχετικά με την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική βουλή. «Είναι στόχος της κυβέρνησης αλλά και οι συσχετισμοί δείχνουν πως η Συμφωνία θα κυρωθεί με περισσότερες από 151 ψήφους», ανέφερε χαρακτηριστικά

Ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη» ενδεχόμενη πρόταση μομφής από την αξιωματική αντιπολίτευση, προσθέτοντας ότι η Κυβέρνηση αναμένει «τον κύριο Μητσοτάκη να επαναλάβει την κίνηση που έκανε πέρυσι τον Ιούνιο για να λάβει την ίδια απάντηση».

Όπως εξήγησε, δεν προκύπτει πως θα υπάρξει απώλεια της εμπιστοσύνης της Βουλής και επανέλαβε ότι ο κ. Καμμένος έχει δηλώσει πως θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση, όμως δεν θα στηρίξει πρόταση δυσπιστίας.

Ανέφερε επιπλέον ότι δεν «βλέπει» ανασχηματισμό, αλλά αντικαταστάσεις σε περίπτωση αποχώρησης των ΑΝΕΛ, ενώ επέμεινε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες ότι το πρωτόκολλο εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ θα κυρωθεί μετά την διεξαγωγή εκλογών στην χώρα μας, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά πως δεν έχουν «καμία σχέση με την πραγματικότητα». «Το πρωτόκολλο θα κυρωθεί με απόσταση λίγων ημερών από την ημερομηνία κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή», ανέφερε χαρακτηριστικά.