Τζανακόπουλος: Ηγεμονική γραμμή στη ΝΔ η ακροδεξιά ρητορική

Σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε απόψε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

Αναφερόμενος στις μαθητικές καταλήψεις σε 527 σχολεία απέφυγε να ισχυριστεί ότι είναι υποκινούμενες από τη Χρυσή Αυγή ωστόσο υπογράμμισε πως στο εσωτερικό της μαθητικής κοινοτητας υπάρχει ένα ρεύμα που φλερτάρει με την ακροδεξιά. Σημείωσε επίσης ότι ορισμένα συνθήματα που ακούστηκαν στις κινητοποιήσεις, όπως το «η δημοκρατία πουλήσε τη Μακεδονία» είναι φασιστικό τύπου

Για την εξέλιξη αυτή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέρριψε την ευθύνη στη ΝΔ λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή, ηγεμονική γραμμή στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η ακροδεξιά ρητορική.

Το «ρεύμα Σαμαρά, Βορίδη, Γεωργιάδη έχει νομιμοποιήσει φασιστικές πρακτικές και αντιλήψεις» είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σημείωσε μάλιστα ότι η ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών αντέγραψε σε ανακοίνωσή της τη δήλωση του Χρήστου Παππά της Χρυσής Αυγής!

« Η ΝΔ νομιμοποίησε την ακροδεξιά στη χώρα, μιλά για βλάβη των εθνικών συμφερόντων αναφερόμενη στην Συμφωνία των Πρεσπών» είπε επίσης και υποστήριξε ότι «οι ΑΝΕΛ δεν υιοθετούν αυτήν την ρητορική καθώς διαφωνούν με το… πλαίσιο της συμφωνίας».

Το μείζον θέμα αφορά πλέον την στάση που πρέπει να κρατήσουν τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου προκειμένου να ηττηθεί ο φασισμός και η ακροδεξιά μέσα στα σχολεία είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του .

Σε ότι αφορά το θέμα της αλλαγής του καθεστώτος μισθοδοσίας των ιερέων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος ποτέ δεν έκανε λόγο για απολύσεις κληρικών. «Είπα ότι είναι εγγυημένες οι θέσεις των κληρικών και των λαϊκών» τόνισε και άφησε σαφέστατα να εννοηθεί πως αν δεν καταλήξουν σε συμφωνία με την Ιεραρχία για την μισθοδοσία τους αυτές οι δέκα χιλιάδες προσλήψεις δεν θα υπάρξουν.

Σχετικά με τις υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ για τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι το όνομα της Κατερίνας Νοτοπούλου συζητήθηκε από τον συνδυασμό Ανοιχτή Πόλη αλλά και στην Πολιτική Γραμματεία και ότι οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν στην Κεντρική επιτροπή το Σαββατοκύριακο.

Σε ότι αφορά την Αθήνα και απαντώντας στο ερώτημα εάν θα είναι ο ο ίδιος υποψήφιος δήμαρχος, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος περιορίστηκε να πει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν του το έχει ζητήσει.

Τέλος, σε ότι αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών επανέλαβε ότι το μόνο σενάριο πάνω στο οποίο δουλεύει η κυβέρνηση είναι η ολοκλήρωση της τετραετίας.