Σοφία Ζαχαράκη για μυστικά κονδύλια: Η ΝΔ αρνείται να βάλει υπογραφή, να δώσει έγκριση για ασαφείς χρήσεις

Αποστάσεις από τις καταγγελίες που φέρεται να έκανε στο υπουργικό συμβούλιο ο Πάνος Καμμένος περί κακοδιαχείρισης των κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών, κράτησε ο Νίκος Βούτσης, κίνηση που σχολίασε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6 η  αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη.

Η Μαρία Ζαχαράκη, αφού ζήτησε να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις για την υπόθεση με τα μυστικά κονδύλια, «απαντήσεις που η τωρινή κυβέρνηση χρωστά στον ελληνικό λαό», τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία αρνείται να βάλει την υπογραφή  της σε ασαφείς χρήσεις. «Για να γνωρίζει ο κόσμος, το μόνο που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα είναι ότι κάποια κονδύλια διατίθενται για την προώθηση εθνικών συμφερόντων σε αλλοδαπά μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού. Ο εκπρόσωπος Νικήτας Κακλαμάνης σε ερώτηση που έκανε στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, σε ποια μέσα ξένων χωρών αναφέρεται το ΥΠΕΞ, δεν πήρε κάποια απάντηση, αντίθετα ο δεύτερος δήλωσε άγνοια για τα μυστικά κονδύλια. Γιατί μπορεί κάποια κονδύλια να έχουν χρησιμοποιηθεί για την προώθηση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αφήνονται πολλές υπόνοιες για τη χρήση αυτών των κονδυλίων».

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η φαρσοκωμωδία αυτή πρέπει να τελειώσει, υπερτόνισε ότι οι εξηγήσεις που δίνονται για τα μυστικά κονδύλια είναι ασαφείς και ότι κύριο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας είναι να υπάρξει πλήρης αποσαφήνιση.