Καλό θα είναι κάποιοι να μην ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη

 

«Οφείλω να αναγνωρίσω πως πρόκειται για μνημείο μοναδικής συνδικαλιστικής συμπεριφοράς, αφού δεν θυμάμαι στα χρονικά πρόεδρο απερχόμενης διοίκησης σωματείου, να εξηγεί τους λόγους που δεν θα συμμετάσχει στις αρχαιρεσίες του συλλόγου καθώς και τον απολογισμό της δράσης του, μετά τις εκλογές του σωματείου και όχι πριν από αυτές.

Αναφέρθηκε όμως και στην προηγούμενη διοίκηση όπου διατέλεσα πρόεδρος και στην οποία ο ίδιος κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου του συλλόγου. Δεν τον θυμάμαι όμως τότε, να έβρισκε τον σύλλογο απαξιωμένο και κουρασμένο. Οφείλω επίσης έναν σχολιασμό για μερικά ζητήματα της πόλης και των συναδέλφων γιατί οι λευκές νύχτες δεν αρκούν, αν δεν διαφυλάσσονται τα συμφέροντα των συναδέλφων από τον σύλλογό μας σε ουσιώδη ζητήματα της καθημερινότητας που τούς αφορούν και τα οποία κατά την γνώμη μου εκτίναξαν και τη συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές.

Η εκκωφαντική σιωπή του για τα προβλήματα του εμπορικού κέντρου μετά την ανάπλαση και ιδιαίτερα σε αυτό της δυσοσμίας των αποχετεύσεων, είναι μοναδική και με συνειδητή άρνηση και αποχή από κάθε διαμαρτυρία. Όπως μοναδική είναι και η σιωπή του για την «παράδοση» από το δήμο μας κοινόχρηστου χώρου που προορίζεται για πλατεία για χώρο στάθμευσης των πελατών μεγάλης αλυσίδας super market, τη στιγμή που δεκάδες μικρά καταστήματα στην πόλη αντιμετωπίζουν εκτός από την οικονομική κρίση και πρόβλημα στάθμευσης.

Δεκάδες συνάδελφοι κατά καιρούς έχουν διαμαρτυρηθεί για τις επαναλαμβανόμενες προμήθειες με απευθείας αναθέσεις του δήμου από συγκεκριμένους επαγγελματίες της πόλης μόνο. Διερεύνησε αν είναι βάσιμες αυτές οι διαμαρτυρίες, όπως όφειλε;

Στις αρχές καλοκαιριού άνοιξε πρόσκληση από το ΕΣΠΑ για υποβολή προτάσεων από εμπορικούς συλλόγους σε συνεργασία με επιμελητήρια και το Δήμο. Η πρόσκληση μεταξύ των άλλων, περιλαμβάνει και την δημιουργία χώρων στάθμευσης εξυπηρέτησης εμπορικών περιοχών, καθώς και απαλλοτριώσεις εκτάσεων (ναι, καλά διαβάσατε)με σκοπό αυτή τη χρήση. Επίσης χρηματοδοτούνται δράσεις που αφορούν άμεσα τα καταστήματα, όπως αισθητική αναβάθμιση των όψεων των καταστημάτων, τοποθέτηση στεγάστρων, αλλαγή επιγραφών, δημιουργία Εμπορικής Ταυτότητας και προβολή της περιοχής μέσω internet και πολλά άλλα. Το ποσοστό χρηματοδότησης μπορεί να φτάσει έως 100%. Το διερεύνησε ποτέ αν αξίζει να τολμήσουμε ως σύλλογος να υποβάλλουμε τέτοια πρόταση, αν όχι γιατί;

Σταματάω εδώ γιατί πιστεύω πως αυτά όπως και πολλά άλλα θέματα, θα τα εξετάσουμε όλοι οι συνάδελφοι σε γενικές συνελεύσεις προσεχώς. Καλό θα είναι κάποιοι να μην ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη, όπως επίσης και λίγη σεμνότητα δεν βλάπτει».

Παναγιώτης Κουνάβης

Πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δύμης και νυν επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου δυτικής Αχαΐας