Η κυβέρνηση δεν προχωρά ανέφελη

“Είπε ότι είπε ο Καμμένος, είπαμε ότι είπαμε εμείς, τελείωσε εδώ αυτή η υπόθεση” είπε μεταξύ άλλων η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Ψάλτη.

 

“Έτσι και αλλιώς είναι σαφές, ο ίδιος έδωσε και εξηγήσεις και αποσαφηνίσεις χθες το πρωί. Εγώ θεωρώ ότι έχει τελειώσει. Άλλωστε, την εξωτερική πολιτική τη χαράσσει ο Πρωθυπουργός με τον υπουργό Εξωτερικών και κανένας άλλος” σημείωσε η κ. Αναγνωστοπούλου και πρόσθεσε:

“Ανέφελη δεν προχωράει η κυβέρνηση, με την έννοια ότι αυτή η συνεργασία και δύσκολη είναι και πολλές φορές έχουμε έρθει σε αντιπαράθεση, έχουμε ιδεολογικές διαφορές πολύ μεγάλες. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αντιπαράθεση και δεν θα είναι η τελευταία”.

Σχετικά με το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “έχουν κατατεθεί δύο σενάρια βάσει των οποίων το ένα λέει ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις, άρα αυτό είναι το πλεόνασμα που θα υπάρχει… Έχει κατατεθεί λοιπόν ότι αν δεν περικοπούν οι συντάξεις δεν έχουμε κανένα φοβερό πλεόνασμα, δεν έχουμε κανένα σημαντικό δημοσιονομικό βάρος, ούτε το πλεόνασμα μειώνεται τόσο πολύ. Εγώ θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε, και όχι μόνο την περικοπή, υπάρχουν και τα αντίμετρα μέσα στο σενάριο”.

Αναφερόμενη στην επίθεση με μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας η κ. Αναγνωστοπούλου δήλωσε: “Εγώ θεωρώ ότι όποια παρανομία υπάρχει, η Αστυνομία και οι νόμοι είναι εδώ για να κάνουν τη δουλειά τους. Τώρα ακριβώς δεν ξέρω τι έγινε με το συγκεκριμένο γεγονός, δεν θεωρώ όμως ότι η Αθήνα είναι μία πόλη που σου δημιουργεί ανασφάλεια. Υπάρχουν τέτοια περιστατικά και θα υπάρχουν. Είναι μία μεγάλη πόλη και ζούμε σε άλλες εποχές”.