Δεν θα κυρώσουμε μια επαίσχυντη για τα εθνικά συμφέροντα συμφωνία!

Ανεξαρτήτως των εξελίξεων που θα ακολουθήσουν την έκβαση του δημοψηφίσματος που διενεργήθηκε στα Σκόπια για την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, ως Νέα Δημοκρατία επισημαίνουμε σε όλους τους τόνους ότι δεν θα συναινέσουμε με οιονδήποτε τρόπο στην κύρωση της, πολύ περισσότερο στην αποδοχή της και στην εφαρμογή της.
Πέραν αυτού, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι, σε αντίθεση με τον Σκοπιανό ομόλογο του, ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο μεγαλύτερος λαοπλάνος της νεώτερης πολιτικής ιστορίας μας, αυτός ο ίδιος που έπαιξε το εφιαλτικό καλοκαίρι του 2015 στα ζάρια την τύχη της Ελλάδας με ένα έωλο δημοψήφισμα, τούτη τη φορά δεν προσέφυγε στη λαϊκή ετυμηγορία, και μάλιστα για ένα μείζον εθνικό θέμα.
Ο κ. Αλέξης Τσίπρας δεν τόλμησε να προχωρήσει και τώρα στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν υιοθετεί μια ντροπιαστική συμφωνία με την οποία (εκτός από το όνομα της Μακεδονίας μας) εκχωρούνται στους Σκοπιανούς ανερυθρίαστα «μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα.
Ως εκ τούτου, όποτε αυτή έλθει (αν έλθει) προς ψήφιση στη Βουλή, εμείς δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα την καταψηφίσουμε σε μια ελάχιστη και στοιχειώδη κίνηση διαφύλαξης της εθνικής αξιοπρέπειας μας.

Του Θανάση Νταβλούρου