(Βίντεο – Φώτο): Οι ρεσεψιονίστ ενός ξενοδοχείου που δεν περνάνε απαρατήρητοι

Ξεχάστε τους… συμβατικούς ρεσεψιονίστ των ξενοδοχείων και ζήστε μια άκρως τεχνολογική εμπειρία στην Ιαπωνία.

Η αλυσίδα ξενοδοχείων Henn na chain σάς υποδέχεται με ρομποτικούς δεινοσαύρους στη ρεσεψιόν και έξυπνες μηχανές που σας τραγουδούν στο δωμάτιο για να αποκοιμηθείτε γλυκά.

Το όνομα της αλυσίδας σημαίνει «περίεργο» και δεν είναι ν’ απορεί κανείς, καθώς διαφημίζεται ως τα πρώτα ξενοδοχεία του κόσμου με μηχανικούς υπαλλήλους.

Το 2015 άνοιξε το πρώτο ξενοδοχείο στο Ναγκασάκι, το οποίο μπήκε μάλιστα τον επόμενο χρόνο στα Ρεκόρ Γκίνες ως το πρώτο πλήρως αυτοματοποιημένο ξενοδοχείο του πλανήτη.

Σήμερα ο αριθμός τους έχει φτάσει τα οχτώ στην Ιαπωνία, όλα με ρομποτικούς υπαλλήλους, άλλοι με ανθρωπομορφικά χαρακτηριστικά και άλλοι με τη μορφή δεινοσαύρων!

Οι δεινόσαυροι της ρεσεψιόν χειρίζονται τις κρατήσεις και επικοινωνούν με τον πελάτη σε τέσσερις γλώσσες (αγγλικά, ιαπωνικά, κινεζικά και κορεατικά).

Όπως παραδέχεται ωστόσο ο Yukio Nagai, ο ανθρώπινος διευθυντής του Hotel Maihama (το Henn na Hotel του Τόκιο), κάποιοι πελάτες βρίσκουν την εμπειρία απόκοσμη.

Τα πάντα σχεδόν λειτουργούν με ρομποτική τεχνολογία, όπως τα ψαράκια που κολυμπούν στο λόμπι και οι κάδοι απορριμμάτων. Τα ρομπότ εδώ δεν έχουν βέβαια διακοσμητικό ρόλο, αλλά λειτουργούν όλο το ξενοδοχείο, στελεχώνοντας κάθε υπηρεσία του…

newsbeast.gr