Η πρόθεση μεταφοράς υπηρεσιών δεν συνάδει με την αναπτυξιακή στρατηγική του Τομέα Σιδηροδρόμων

Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών  και ο πρόεδρός του Γιώργος Ρώρος απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπίρτζη και στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΕ για να επανεξεταστεί το ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας του Τμήματος Γραμμής Πελοποννήσου και της Επιθεώρησης Πελοποννήσου από την Πάτρα στην Κόρινθο. Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,
Έχουμε πληροφορηθεί από δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με πρόθεση της Διοίκησης του ΟΣΕ για την μεταφορά της έδρας του Τμήματος γραμμής Πελοποννήσου και της Επιθεώρησης Πελοποννήσου από την Πάτρα στην Κόρινθο. Αυτό έχει προκαλέσει την έντονη διαμαρτυρία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου αλλά και Φορέων της πόλης και του Νομού.
Η Πάτρα αποτελεί πόλη – λιμάνι και είναι ένας βασικός πυλώνας των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών ως πύλη εξόδου προς την Ιταλία και κατά επέκταση την Ευρώπη. Γνωρίζουμε επίσης ότι ανάμεσα στις αναπτυξιακές δράσεις του Τομέα των Σιδηροδρόμων για την περίοδο 2014-2020 είναι:
1. Ο εκσυγχρονισμός του υφιστάμενου σιδηροδρομικού δικτύου και η επέκταση του προαστιακού δικτύου ιδιαίτερα της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.
2. Η ολοκλήρωση έργων και δράσεων εμπορευματικού χαρακτήρα συμπεριλαμβανομένης της σιδηροδρομικής σύνδεσης βασικών λιμένων, βιομηχανικών περιοχών και διασυνοριακών κόμβων, ένας εκ των οποίων είναι και η Πάτρα.
Αντιλαμβάνεστε ότι η πρόθεση μεταφοράς των ανωτέρω υπηρεσιών δεν συνάδει με την αναπτυξιακή στρατηγική του Τομέα Σιδηροδρόμων οπότε θεωρούμε ότι, αν υπάρχει τέτοια πρόθεση, πρέπει να επανεξεταστεί.»