(Βίντεο): Ο Tor Browser έφτασε επίσημα στο Android

Μία έκπληξη επιφύλασσε το Tor Project για τους fans του, αφού χωρίς πρότερη ανακοίνωση έδωσε στην κυκλοφορία τον Tor Browser για Android. Η κίνηση αποτελεί μέρος του Tor Browser v8 update που κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα. Τον Tor Browser μπορείτε να τον βρείτε στο Google Play Store, σημειώστε όμως πως πρόκειται για alpha έκδοση, με όλα τα bugs και τις δυσκολίες που συνεπάγεται αυτό.

Μαζί με το Tor Browser θα κληθείτε να εγκαταστήσετε και το Orbot, μία mobile proxy εφαρμογή που θα δώσει τη δυνατότητα στο νέο browser να συνδεθεί στο Tor δίκτυο. Ωστόσο αυτό το βήμα δε θα είναι απαραίτητο όταν έρθει η σταθερή έκδοση του Tor Browser. Τα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται στην alpha έκδοση είναι tracker blocker, προστασία δακτυλικού αποτυπώματος, παράλειψη των blocks των παρόχων και πολυεπίπεδη κρυπτογράφηση.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, το Guardian Project αποφάσισε να αποσύρει το Orfox, έναν άλλο browser για Android που επέτρεπε στους χρήστες να σερφάρουν στο internet χρησιμοποιώντας το Tor δίκτυο και το Onion πρωτόκολλό του.

unboxholics.com