To Kέμπριτζ «ξεγυμνώνεται»: Φοιτητές «βγήκαν από τα ρούχα τους» για φιλανθρωπικούς σκοπούς [εικόνες]

Οι καλύτερες αθλήτριες και αθλητές του Κέμπριτζ «βγήκαν από τα ρούχα τους» για ένα νέο ημερολόγιo, τα έσοδα από τις πωλήσεις του οποίου θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Φοιτητές και φοιτήτριες των ομάδων νετμπολ, λακρος, ξιφασκίας, ποδοσφαίρου και κολύμβησης ποζάρουν όπως τους γέννησαν οι μάνες τους με φόντο ορισμένες από τις πιο ιστορικές γωνιές του φημισμένου βρετανικού πανεπιστημίου, όπως η διάσημη Μαθηματική Γέφυρα του Queens’ College, η βιβλιοθήκη και η τραπεζαρία του Corpus Christi College, χρησιμοποιώντας ειδικά βοηθήματα των αθλημάτων τους, για να κρύψουν τα επίμαχα σημεία…

«Πραγματικά απολαύσαμε όλοι μας τις φωτογραφίσεις, αν και χρειάστηκε να ξυπνήσουμε πολλές φορές νωρίς το πρωί για να πάμε στα συγκεκριμένα σημεία, όταν δεν θα υπήρχε πολύς κόσμος εκεί. Νομίζω ότι οι φοιτητές ξάφνιασαν ορισμένους τουρίστες όταν πόζαραν στη Μαθηματική Γέφυρα, καθώς είναι κοντά σε έναν πολυσύχναστο δρόμο», είπε η φοιτήτρια Έμα Τιλ, εκ των διοργανωτών του project.

Μια άλλη, η Λαντισλάγια Λαντάνι, είπε ότι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες επέδειξαν αξιοσημείωτη αντοχή καθώς «κάποιες από τις φωτογραφίσεις έγιναν στις αρχές Φεβρουαρίου, όταν χιόνιζε ακόμα και όμως δεν διαμαρτυρήθηκαν παρά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες».

Για τον φωτογράφο Κέβιν Λόου «ήταν μια μοναδική ευκαιρία και το πιο απαιτητικό πρότζεκτ φωτογράφισης», που εργάστηκε ποτέ. «Πολλοί νομίζουν ότι πρέπει να δώσεις χρήματα για να συνεισφέρεις σε μια φιλανθρωπική οργάνωση. Αλλά εγώ πιστεύω ότι είναι εξίσου υπέροχος τρόπος να “βγαίνεις από τα ρούχας” και να ποζάρεις», είπε.

Οι φωτογραφίες του θα συνθέσουν ένα ημερολόγιο κόστους 10 βρετανικών λιρών που θα αρχίσει να πωλείται στα τέλη του έτους με τα έσοδα να πηγαίνουν σε διάφορους οργανισμούς, για την καταπολέμηση των διατροφικών διαταραχών, την υποστήριξη θυμάτων βιασμών στις πανεπιστημιουπόλεις, τη διανομή συσσιτίων κ.α.