Επιμένει το ΑΠΕ στο «ρεπορτάζ» για ακύρωση του μέτρου περικοπής συντάξεων

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε το πρωινό τηλεγράφημα- δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, σύμφωνα με το οποίο οι Θεσμοί «δεν μιλούν πλέον για αναβολή του μέτρου για τη μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου, αλλά για ακύρωσή του» και ότι για αυτό έχουν ενημερωθεί και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της κατηγόρησε το ΑΠΕ, που χαρακτήρισε όργανο προπαγάνδας της κυβέρνησης, για ψευδείς ειδήσεις, ενώ το Κίνημα Αλλαγής τόνισε ότι «δεν έχουμε ενημερωθεί για αναστολή περικοπής συντάξεων».

To Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων με νεότερη ανακοίνωση απαντά:

«To Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων εμμένει στις πληροφορίες των συντακτών του από ευρωπαϊκές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες «οι θεσμοί θεωρούν βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και δεν μιλούν πλέον για αναβολή του (νομοθετημένου) μέτρου για τη μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου αλλά για ακύρωσή του».

Στο τηλεγράφημα τονίζεται ότι «οι ίδιες ευρωπαϊκές πηγές για το γεγονός αυτό έχουν ήδη ενημερώσει και κόμματα της αντιπολίτευσης», χωρίς να γίνεται ουδεμία αναφορά στη ΝΔ.»