Πηγές Alpha Bank: Δεν θα πάρουμε τα ΑΤΜ από Τήλο, Κάσο και Λειψούς

Στη διαβεβαίωση ότι δεν θα αποσυρθούν τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης από τα ακριτικά νησιά Τήλο, Κάσο και Λειψούς, προχώρησαν πηγές της Alpha Bank.

Σύμφωνα με τις πηγές, αυτές, η τράπεζα όχι μόνο δεν θα αποσύρει τα ΑΤΜ, αλλά θα τα αντικαταστήσει με άλλα, αναβαθμισμένα, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης περισσότερων συναλλαγών.

Αναφορικά με το κλείσιμο του υποκαταστήματος στην Τήλο, οι ίδιες πηγές τονίζοτν ότι το κλείσιμο δεν θα είναι οριστικό, αλλά μόνο για τους χειμερινούς μήνες.

Πριν από λίγες ημέρες, οι δήμαρχοι των τριών νησιών είχαν στείλει επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ν. Σαντορινιό, με κοινοποίηση στο Γραφείο Πρωθυπουργού, ώστε να λυθεί το πρόβλημα.

Οι τρεις δήμαρχοι γνωστοποιούσαν ότι οι τοπικές κοινωνίες θα αντιταχθούν στην απόφαση της τράπεζας και ζητούν από την κυβέρνηση να σταθεί αρωγός στον αγώνα τους.

«Θα σηκώσουμε ανάστημα και θα αποδείξουμε ότι ούτε κι αυτός ο αιφνιδιασμός θα σταθεί ικανός να κάμψει την αξιοπρέπεια και την ορμέμφυτη ανάγκη των νησιωτών για διαρκή διεκδίκηση. Είμαστε φορολογούμενοι πολίτες αυτής της χώρας και απαιτούμε δίκαιη μεταχείριση. Ας έρθουν αυτοί οι κύριοι να κατοικήσουν στα νησιά μας το χειμώνα. Αν έχουν το θάρρος, εμείς τους προκαλούμε να έρθουν εδώ στο νησί χωρίς μόνιμο γιατρό, αντιμέτωποι με την εξάρτηση απ’ τις θαλάσσιες συγκοινωνίες και τα απρόβλεπτα καιρικά φαινόμενα και να έρθουν αυτοί να προστατέψουν την πατρίδα», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Ο υφυπουργός, μιλώντας χθες για το θέμα, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» δήλωσε ότι το πρόβλημα προέκυψε πολύ πρόσφατα και ανέφερε ότι αναζητείται «ένα θεσμικό πλαίσιο που να δίνει λύση σε αυτό το πρόβλημα, με βάση την διεθνή εμπειρία, όπως στη Γαλλία με απομακρυσμένες περιοχές, τη Γερμανία κ.α.».

«Πολύ σύντομα θα προχωρήσουμε και με νομοθετικές πρωτοβουλίες, για να διασφαλίσουμε τη δυνατότητα τα νησιά αυτά να μπορούν να εξυπηρετούνται τραπεζικά», προανήγγειλε.