Νέα δυναμική για την Πάτρα δημιουργεί η απόδοση του θαλασσίου μετώπου

«Η απόδοση του θαλασσίου μετώπου μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να βελτιώσει τον τρόπο ζωής για πολίτες και επισκέπτες. Η Πάτρα αποτελεί την πύλη της χώρας μας προς τη δύση και μπορεί να δημιουργήσει μια νέα δυναμική». Αυτό τονίζει ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Αϊβαλής, μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Προκειμένου, όμως, να πραγματοποιηθούν όλα αυτά συνεχίζει, «θα πρέπει να υπάρξει ένας ολοκληρωμένος στρατηγικός σχεδιασμός για την ευρύτερη περιοχή, ο οποίος θα προκύψει από σύνθεση διευρυμένων προοδευτικών συνεργασιών, με έντονη συμμετοχή όλου του τεχνικού, επιστημονικού και παραγωγικού δυναμικού της περιοχής».

Παράλληλα, αναφέρει ότι «θα πρέπει άμεσα να διευθετηθεί το θέμα που σχετίζεται με τις χρήσεις γης, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες ανάπλασης στο θαλάσσιο μέτωπο»

Ο Βασίλης Αϊβαλής εκτιμά ότι θα πρέπει να προκηρυχθεί διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, «έτσι ώστε να συλλεχθούν ιδέες ανάπλασης από τους επιστήμονες και εν συνεχεία να προκριθούν οι καλύτερες από αυτές». Όσον αφορά την εξεύρεση πόρων, σημειώνει ότι αυτό μπορεί να γίνει με τη βοήθεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Όπως εκτιμά ο Βασίλης Αϊβαλής, «η πόλη σήμερα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι εξελίξεων», εξηγώντας ότι «η απόδοση του θαλασσίου μετώπου, η υπογειοποίηση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, η δημιουργία νέου εμπορευματικού λιμανιού και η έλευση του φυσικού αερίου στην περιοχή είναι εξελίξεις που συμβαίνουν έπειτα από καθημερινό αγώνα θεσμών, φορέων και πολιτών».