Ιερώνυμος: Δώρο της Παναγίας προς τις μητέρες που υπέφεραν η απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών

«Δώρο της Παναγίας προς τις μητέρες που υπέφεραν» και «στην πατρίδα μας που περνάει δύσκολες ώρες» χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που επί πεντέμισι μήνες κρατούνταν στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε και στον ηρωισμό που επέδειξαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί. «Να καλωσορίσουμε τα παιδιά μας και να ευχηθούμε να προχωρήσουν με σύνεση, με ηρωισμό, με αξιοπρέπεια, όπως πέρασαν μέσα στη φυλακή χωρίς να δείξουν υποχώρηση», ευχήθηκε.

Λίγο μετά το τέλος της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, στην οποία χοροστάτησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Χρυσοσπηλαιωτίσσης Αθηνών, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας εξέφρασε την ευχή να έχει όλος ο κόσμος της ευλογία της Παναγίας.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών.

«Η Παναγία μας είναι παρούσα στην ζωή όλου του κόσμου. Δεν είναι παρούσα στη ζωή μόνο των ευσεβών ή των δήθεν ευσεβών. Δεν είναι παρούσα μονάχα στη ζωή των εκκλησιαζομένων ή αυτών που δηλώνουν θρησκευόμενοι. Η Παναγία μας είναι παρούσα, αγαπά, αγκαλιάζει, σκεπάζει, ανοίγει την καρδιά της και απλώνει τα χέρια της για τον κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτως», τόνισε.

Το «παρών» έδωσαν πολλοί ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και πλήθος πιστών που προσευχήθηκαν στην Υπεραγία Θεοτόκο.