(ΦΩΤΟ)-ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Τιμήθηκε η Ηρωίδα Μάνα

Όπως κάθε χρόνο, παραμονές της Παναγίας, έτσι και σήμερα Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018, στις 9:30 το πρωί, στην κεντρική εκκλησία Καλαβρύτων, τελέσθηκε το καθιερωμένο μνημόσυνο, στη μνήμη της αλησμόνητης, ηρωίδας, Καλαβρυτινής μάνας.
Ομιλία, εμπεριστατωμένη, κατανοητή και άκρως συγκινητική, εκφώνησε η κ. Χρύσα Λεχουρίτη, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και μέλος της Ένωσης Καλβρυτινών Αθήνας. Η κ. Λεχουρίτη παρουσίασε την τραγική αλλά και παράλληλα παιδαγωγική ιστορία της αείμνηστης Βασιλικής Ζησιμοπούλου- Δαρμογιάννη, τη γιαγιά της, σύζυγο του εκτελεσθέντα Ζήσιμου Ζησιμόπουλου και μητέρα του εκτελεσθέντος 17χρονου Κωνσταντίνου Ζησιμόπουλου. Ηταν μια ομιλία βασισμένη σε βιωματικές αφηγήσεις από τη γιαγιά της η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών το 1993, έχοντας χάσει και τους έξι άνδρες της, πατέρα, σύζυγο, γιο και τα τρία της αδέλφια στο Ολοκαύτωμα.
Στην σεμνή αλλά ουσιαστική εκδήλωση, παραβρέθηκε, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος, η Πρέσβης της Πολωνίας Άννα Μπαρμπάζακ  ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κος Λαζουράς, οι τ. Βουλευτές Κατσικόπουλος και Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ Κοντογιάννης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Χουλιάρας και κ. Πανουτσακοπούλου, ο βοηθός Δημάρχου κ Μαγκαφάς, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Καλαβρύτων κ. Αρμπής, ο Πρόεδρος της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας κος Τσενές, ο Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κ Ερμείδης, ο Διευθυντής του Χιονοδρομικού κ. Σπυρόπουλος, ο εκπρόσωπος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης κ. Κυριαζής, ο Διοικητής του Α.Τ.Καλαβρύτων κ. Σταθούλιος, ο Διοικητής της Π.Υ.Καλαβρύτων κ. Γιαννάκης, ο εκπρόσωπος του Δ.Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κ Παναγόπουλος, η σύμβουλος Δημάρχου κ Παπαδάτου, ο τ. Δήμαρχος κ Νικολάου, η Δημοτική Σύμβουλος κ Παπαναγιώτου, κ. Μαντάς και κ. Σοκορέλης εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και αρκετοί συμπατριώτες μας.
kalavrytanews.com