Απίστευτη κομπίνα από φοροτεχνικούς!

Κύκλωμα… φοροτεχνικών ανακάλυψε το ΣΔΟΕ που δηλώνοντας υπέρογκους τόκους καταθέσεων και δωρεές για το χρέος εισέπρατταν επιστροφές φόρου!

Οι έρευνες που ξεκίνησαν μετά από εισαγγελική παραγγελία αφορούν τουλάχιστον 100 υποθέσεις αλλά οι αρμόδιες αρχές εκτιμούν ότι υπάρχουν και άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις που αφορούν μικρότερα ποσά.

Η βασική «τρύπα» που βρήκαν στο σύστημα του Taxis είναι ότι οι κωδικοί για τους τόκους καταθέσεων είναι ελεύθερης επιλογής, δηλαδή μπορεί ο φορολογούμενος να συμπληρώσει όποιο πόσο θέλει ανεξάρτητα από τα στοιχεία που έχουν στείλει οι τράπεζες στην εφορία.

Έτσι λοιπόν αφού έβαζαν υπέρογκα ποσά στους τόκους των καταθέσεων στη συνέχεια δήλωναν ότι κάνουν δωρεά για τη μείωση του δημόσιου χρέους της Ελλάδας βάζοντας τα ποσά αυτά (από τους τόκους) στον ειδικό κωδικό 075 για το χρέος.

Εκεί βρισκόταν και ο πυρήνας της κομπίνας καθώς για τις δωρεές αυτές υπολογιζόταν έκπτωση φόρου 20% και τα ποσά της επιστροφής έμπαιναν στους λογαριασμούς των φοροτεχνικών.

Η λεία από την απάτη φτάνει τα 5 εκατομμύρια ευρύ ενώ οι εμπνευστές της πρόλαβαν να εισπράξουν περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ πριν γίνουν αντιληπτοί από τις αρχές.