(ΦΩΤΟ)-ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ: Ολοκληρώθηκε η εκβάθυνση του λιμανιού των Αλυκών – Η σημασία και οι δυσκολίες

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εκσκαφής – καθαρισμού της εισόδου του λιμανιού  των Αλυκών . Ήταν ένα αναγκαίο έργο καθότι το λιμάνι των Αλυκών εξυπηρετεί 50 μικρά καΐκια και 9 μεγάλα αλιευτικά τα οποία τα τελευταία χρόνια με τις προσχώσεις, είχε μια πολύ μικρή είσοδο που καθιστούσε επισφαλή και εξαιρετικά δύσκολη την διέλευση των αλιευτικών. Η τελευταία παρέμβαση για την διάνοιξη ήταν πριν περίπου 20 χρόνια.

Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι ήταν μια χρονοβόρος διαδικασία η αδειοδότηση για την έναρξη των εργασιών, καθότι εμπλεκόντουσαν πολλές υπηρεσίες όπως: Η Γενική Διεύθυνση Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, η Αποκεντρωμένη  Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, Κτηματική Υπηρεσία Υπουργείο Οικονομικών,  Λιμενικό, πάρα πολλές επισκέψεις τόσο στον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Γ. Γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων Xρήστο Λαμπρίδη, ο οποίος μετά από αλλεπάλληλα έγγραφα εξέδωσε την άδεια εκβάθυνσης και τον σχετικό νόμο.

Ο δήμαρχος Χρήστος Νικολάου ανέφερε: «Η εκβάθυνση του αλιευτικού καταφυγίου των Αλυκών ολοκληρώθηκε.  Παράλληλα, συνεχίζουμε τον τιτάνιο αγώνα νομιμοποίησης του λιμανιού καθώς αυτό αποτελεί την αφετηρία ώστε να αναπλάσουμε ήπια αυτό τον πανέμορφο χώρο και να τον καταστήσουμε πόλο έλξης επισκεπτών, διαφυλάττοντας τον αλιευτικό του χαρακτήρα.

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε πλην του υπουργού και του Γ.Γ λιμένων, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτ. Ελλάδος & Ιονίου, τον Γενικό Γραμματέα κ. Νικόλαο  Παπαθεοδώρου και τον Γενικό Δ/ντη Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής κ. Διονύσιο Παναγιωτόπουλο που έδωσαν και τα τελικά έγγραφα και εγκρίσεις για να ξεκινήσει ο καθαρισμός, καθώς επίσης το Λιμεναρχείο Πατρών, την Κτηματική Υπηρεσία Πατρών και τον πρόεδρο του Συλλόγου Αλυκών κ. Νίκο Χαλιώτη για την ενεργή συμμετοχή του και την άψογη συνεργασία.

Πιστοί στις δεσμεύσεις μας για ολοκλήρωση έργων προοπτικής και πνοής στην περιοχή μας, προχωρούμε με γοργά βήματα, εν μέσω μνημονιακών εποχών. Τέλος να αναφέρω ότι πετύχαμε την ψήφιση νόμου (ν.4504/29-11-2017) για την  δημιουργία Λιμενικού Γραφείου στις Αλυκές».