ΑΧΑΪΑ: Τάξεις υποδοχής σε 17 σχολεία – Ποια είναι

Δεκαεπτά Δημοτικά Σχολεία της Αχαΐας εντάσσονται στις Ζωìνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ), οìπου δυìνανται να λειτουργηìσουν Ταìξεις Υποδοχηìς. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του υπουργείου Παιδείας, ως Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας χαρακτηρίζονται περιοχές οικονομικά και κοινωνικά υποβαθμισμένες.
Στις ζώνες αυτές εντάσσονται το/τα νηπιαγωγείο/α, το/τα δημοτικό/ά και το γυμνάσιο της περιοχής, οι φορείς των οποίων συνεργάζονται στενά και εκπονούν κοινά προγράμματα προς την κατεύθυνση της ομαλής κοινωνικοποίησης των μαθητών.
Στα σχολεία που είναι ενταγμένα στις ΖΕΠ προσφέρονται μια σειρά από επιπρόσθετα μέτρα που, ανάμεσα σε άλλα, περιλαμβάνουν τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, την παροχή ενισχυτικού χρόνου διδασκαλίας, τη δωρεάν παροχή προγεύματος σε όλους τους μαθητές, καθώς και διάφορα άλλα μέτρα που αναπτύσσονται με πρωτοβουλία της σχολικής μονάδας και σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες.
Συνολικά στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας έχουν επιλεγεί 62 σχολικές μονάδες οι οποίες εντάσσονται στις Ζωìνες Εκπαιδευτικηìς Προτεραιοìτητας από τις οποίες οι 17 είναι στην Αχαΐα. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα εξής Δημοτικά Σχολεία:
2ο Ακράτας
Ελίκης
Καμαρών
1ο Κάτω Αχαϊας
2ο Κάτω Αχαϊας
3ο Κάτω Αχαϊας
13ο Πατρών
15ο Πατρών
29ο Πατρών
36ο Πατρών
47ο Πατρών
54ο Πατρών
Ροδοδάφνης
Σαγεΐκων
Τέμενης
Φαρρών
Χαλανδρίτσας