ΠΑΤΡΑ: Ετοιμότητα φορέων και ενίσχυση των ομάδων πυρασφάλειας – Συνεδρίαση Συντονιστικού στον Δήμο

Έγινε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο η σύγκληση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου, Παναγιώτη Μελά.
Παρόντες ήταν η Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων, Ιουλία Γιαννιτσοπούλου, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Αχαΐας, εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης, του Λιμενικού, Διευθυντές Υπηρεσιών του Δήμου, εκπρόσωποι εθελοντικών ομάδων, εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού και εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.
Σκοπός της σύσκεψης ήταν να ληφθούν πρόσθετα μέτρα πρόληψης και ενίσχυσης του μηχανισμού της δασοπυρόσβεσης λόγω της επικινδυνότητας εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούν το τριήμερο και μετά από σχετικό σήμα που έχει ληφθεί από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.
Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε η ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων, η ενίσχυση των ομάδων πυρασφάλειας και πρόσθετες περιπολίες από τα πυροσβετικά οχήματα του Δήμου και της ΔΕΥΑΠ και να υπάρχει επιφυλακή σε όλα τα μηχανήματα του Δήμου Πατρέων.
Ο Δήμος απευθύνει έκκληση στους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην ανάβουν φωτιές, να μην κάνουν εργασίες που προκαλούν σπινθήρες, να μην αφήνουν ξερά χόρτα από κλαδέματα στους δρόμους και όταν αντιληφθούν πυρκαγιά να ενημερώσουν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία.