Tο προϊόν που λέγεται Κορινθιακή Σταφίδα, καθώς και η Αιγιάλεια αξίζουν την πρέπουσα αντιμετώπιση και στήριξη

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Απορίες, ερωτηματικά και απογοήτευση γεννά η απόφασή σας, σχετικά με την μη πραγματοποίηση εξατομικευμένων εκτιμήσεων στις δηλώσεις ζημιάς που υπέβαλαν οι Αιγιαλείς συνάδελφοι παραγωγοί – καλλιεργητές Κορινθιακής Σταφίδας. Θέλω να σας μεταφέρω την αγανάκτηση και την ενόχληση των συναδέλφων αγροτών, καθώς και την δική μου, για την πρωτοφανή απόφασή σας. Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζουν οι αγρότες της περιοχής μας καταβάλλουν ένα αξιοσέβαστο ποσό, τόσο για την ασφάλιση της παραγωγής τους, όσο και την υποβολή δήλωση ζημιάς, έτσι ώστε να λαμβάνουν μερική υποκατάσταση του εισοδήματός τους, σε περίπτωση ζημιάς λόγω άκαιρων καιρικών φαινομένων.

Σας δηλώνω, κατηγορηματικά ότι οι αγρότες της Αιγιαλείας βρίσκονται στα όρια της οικονομικής ανέχειας και με αυτή την απόφασή σας υφίστανται εμπαιγμό. Ενώ, ανέμειναν τις εξατομικευμένες εκτιμήσεις των δηλώσεων ζημιάς που είχαν υποβάλει, προσδοκώντας σε έγκαιρες και έγκυρες εκτιμήσεις, ενημερώθηκαν ότι θα αποσταλούν πορίσματα μετά από δειγματοληπτικές ελέγχους. Είμαι πεπεισμένος, ότι θα πρόκειται για πορίσματα, τα οποία θα αδικούν την πλειοψηφία των παραγωγών. Γνωρίζω, ότι προβλέπεται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ η ανωτέρω διαδικασία, αλλά σας καθιστώ σαφές ότι δεν είναι δίκαιη.

Θεωρώ, ότι το προϊόν που λέγεται Κορινθιακή Σταφίδα, καθώς και η Αιγιάλεια αξίζουν την πρέπουσα αντιμετώπιση και στήριξη. Λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες στιγμές των αγροτικών οικογενειών, παρακαλούμε, όπως πραγματοποιηθεί άμεσα η εξατομικευμένη εκτίμηση των δηλώσεων ζημιάς, καθώς επίσης και η πληρωμή αυτών, διότι οι αγρότες περιμένουν τις αποζημιώσεις για να αντιμετωπίσουν τα τρέχοντα έξοδά τους την τόσο δύσκολη αυτή περίοδο από κάθε άποψη. Σε κάθε περίπτωση ο οργανισμός των ΕΛ.Γ.Α. θα πρέπει να ανταποκρίνεται με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα στη στήριξη των συμφερόντων των σφαλισμένων παραγωγών.
Αναμένοντας τις άμεσες ενέργειές σας για την επίλυση του σοβαρότατου θέματός μας,

ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Ε.Σ.

Ο Πρόεδρος

Αθανάσιος Σωτηρόπουλος