«Στεγνή» από ρευστό η αγορά της Πάτρας

«Στεγνή» από ρευστό, σε σταθερά καθοδική πορεία και με την υπερφορολόγηση να διογκώνει τα ήδη μεγάλα προβλήματα των εμπόρων παραμένει η αγορά της Πάτρας, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται τα λουκέτα ακόμα και σε άλλοτε εμβληματικούς εμπορικούς δρόμους της πόλης.
Το απόγευμα του Σαββάτου το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Αθηνά Τραχήλη, σε συνάντηση που είχε στο γραφείο της με ομάδα Πατρινών εμπόρων ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά και επεσήμανε ότι η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης έχει οδηγήσει στη συρρίκνωση των μικρομεσαίων και στην ανατροπή των δεδομένων στη δομή του εμπορίου.
«Η Νέα Δημοκρατία έχει παρουσιάσει επεξεργασμένες θέσεις για την τόνωση της αγοράς, την ενθάρρυνση των επενδύσεων και την δημιουργία ενός σταθερού και δίκαιου φορολογικού περιβάλλοντος για όλους», σημείωσε η κ. Τραχήλη. Προσθέτοντας ότι «μαγικά ραβδάκια δεν υπάρχουν αλλά, με επιμονή και σχέδιο, η εικόνα της αγοράς γρήγορα θ’ αναστραφεί».
Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στην δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας για θέσπιση δυο φορολογικών συντελεστών στο ΦΠΑ, 22% και 11%, κίνηση που θ’ αναθερμάνει την ελληνική οικονομία και θα δημιουργήσει νέες συνθήκες, τόσο σε ό,τι αφορά στη ρευστότητα όσο και στην καταναλωτική ζήτηση.
«Η πλειονότητα των Πατρινών εμπόρων, αλλά και όλων των εμπόρων του νομού -καθώς η ίδια εικόνα συναντάται και στο Αίγιο- πασχίζει με ηρωικό τρόπο να κρατηθεί στην αγορά. Η κυβέρνηση, αντί να συμμερίζεται την προσπάθεια τους, φροντίζει με την πολιτική της να καταδικάζει το επιχειρείν», υπογράμμισε η κ. Τραχήλη.