Ο Κοτζιάς μόλις ακούει για την ΜΙΤ, κάνει τον ψόφιο κοριό!

«Το περιεχόμενο της εν θέματι Ερώτησης εκφεύγει των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εξωτερικών». Αυτή την απάντηση έδωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στην ερώτηση που υπέβαλε το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος με θέμα: «Η ΜΙΤ εμπλέκεται στην επίθεση κατά των Κούρδων προσφύγων στη Μυτιλήνη;»,
Ας σημειωθεί ότι η ερώτηση είχε κατατεθεί μετά από δημοσίευμα πως οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είναι ύποπτες και πως είχαν ρόλο στο επεισόδιο.
Εξ’ άλλου, Έλληνες και Κούρδοι στον καταυλισμό λένε ότι υποπτεύονται πως οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ρόλο στο επεισόδιο.
Άλλωστε, δύο προηγούμενα παρόμοια περιστατικά στην ίδια σκηνή, ενισχύουν τις υποψίες για το ρόλο της τουκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ.
Και κατόπιν όλων αυτών εκλήθη ο κ. Κοτζιάς με βάση τον κανονισμό της Βουλής να απαντήσει στο εξής ερώτημα:
Ποια μέτρα για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και της προστασίας των Κούρδων και Αράβων από τέτοιου είδους επιθέσεις θα λάβετε;
«Στα 27 χρόνια που θητεύω στην αίθουσα της εθνικής αντιπροσωπείας, είπε ο Νίκος Νικολόπουλος, ποτέ δεν έζησα τέτοια περιφρόνηση στο θεσμό του κοινοβουλευτικού ελέγχου, όσο με την μη απάντηση Κοτζιά…».
Και κατέληξε:
Τι θέλει να κρύψει ο Υπουργός Εξωτερικών και από πού αντλεί το δικαίωμα να πολιτεύεται σ’ ένα ευαίσθητο Υπουργείο με αποκρυφιστικούς όρους; Αντί να είναι ατατοποστικός μόλις ακούσει ΜΙΤ κάνει τον ψόφιο κοριό»!