(ΦΩΤΟ)-ΣΑΝΤΑΜΕΡΙ: Η εορτή στην Ιερά Μονή Μαρίτσης

Με κάθε θρησκευτική λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους προσκυνητών, εορτάσθη η μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Μαρίνης στην Παλαίφατη και Ιστορική Ι. Μονή Μαρίτσης στο Σανταμέρι Δυτικής Αχαϊας.Δυτική Αχαΐα: Στο Σανταμέρι η εορτή της Μονής Μαρίτσης (Φωτο)
Την παραμονή ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας και θείου Κηρύγματος υπό του Αρχιμανδρίτου π. Ιεροθέου Ανδρουτσοπούλου, Ιεροκήρυκος της Ι.Μ.Π. Την κυριώνυμον ημέραν της εορτής χοροστάτησε, ιερούργησε και εκήρυξε τον Θείον Λόγον ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.Συλλειτούργησε ο καθηγούμενος της Ι. Μονής Νοτενών Σκιαδά Τριταίας Αρχιμ. π. Ιερώνυμος Διαμαντόπουλος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Δύμης πρωτ/ρος π. Απόστολος Δημητρόπουλος μετά πολλών ιερέων και διακόνων.Jpeg
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε μικρά Λιτάνευσις εις τον αύλειον χώρον της Ιεράς Μονής.
Η αδελφότης με επικεφαλής την Καθηγουμένη γερόντισσα Αγνή προσέφερε στους προσκυνητές μοναστηριακό κέρασμα.Εις τις Ιερές Ακολουθίες παρέστησαν οι βουλευτές Αχαϊας κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, κ. Νίκος Νικολόπουλος, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας κ. Χρήστος Νικολάου, συνοδευόμενος από δημοτικούς παραγόντες.