ΠΑΤΡΑ: Αναλαμβάνει συνδικαλιστική δράση το νέο Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων στον “Άγιο Ανδρέα”

Χθες, στην προγραμματισμένη σχετική ΓΕΝΙΚΗ ΣΗΜΕΛΕΥΣΗ του Σωματείου μας, ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ του Νέο-εκλεγμένου Δ.Σ του Σωματείου μας, για την διετή θητεία του, κατά τα έτη 2018-2020, όπως αυτό το εισηγήθηκε ο Πρόεδρος του Σωματείου μας και κατ΄ επέκταση το Δ.Σ., βάσει της 3ης/4.7.2018 ΑΠΟΦΑΣΗΣ του, της απόφασης που μπορείτε να διαβάσετε στο σύνδεσμο που ακολουθεί (http://somippok.blogspot.com/search/label/03η%2F2018%20Συνεδρίαση%20Δ.Σ.)
Αυτό το πρόγραμμα δράσης, που συνημμένα σας κοινοποιούμε και που μπορείτε να το διαβάσετε στο σύνδεσμο που ακολουθεί (https://files.acrobat.com/a/preview/0164f1f4-a0ab-4462-8bd8-d189f0ba69ce), το πρόγραμμα δράσης που αποτελεί το πλαίσιο την βάση πάνω στην οποία θα κινηθεί το Δ.Σ στην διετή θητεία του, εγκρίθηκε από την πρώτη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του Νέο-εκλεγμένου Δ.Σ, χωρίς προσθαφαιρέσεις, με πέντε μόνον αρνητικές ψήφους.ΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ της 13ης και 14ης IOYNIOY του 2018, ανέδειξαν ΝΕΟ Δ.Σ στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ. Αυτό το Δ.Σ, που ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ σε ΣΩΜΑ, την ΤΕΤΑΡΤΗ 20/6/2018 απαρτίζεται από τούς εξής:

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ.
Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ.
Β΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΤΟΥΤΟΥΝΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ.
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΜΠΟΥΡΑΛΕΞΗ ΓΙΩΤΑ.
ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΜΑΡΓΩΝΗ ΑΘΗΝΑ.
ΟΡΓ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ.
ΤΑΜΙΑΣ: ΜΑΥΡΙΚΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ.
ΜΕΛΗ: AΣΛΑΝΙΔΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ.
ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ.
ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΜΑΡΙΑ.
ΚΑΓΚΕΛΑΡΗ ΙΩΑΝΝΑ.
ΛΙΩΛΗ ΒΕΝΗ.
ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ.

 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

 

Αυτό το προαναφερόμενο Νεοεκλεγμένο Δ.Σ του Σωματείου μας, αναλαμβάνει την ευθύνη της Διοίκησης του Σωματείου μας σε μια περίοδο πάρα πολύ δύσκολη. Σε μια περίοδο όπου το Νοσοκομείο και οι Συνάδελφοι Εργαζόμενοι σ΄ αυτό αντιμετωπίζουν πληθώρα προβλημάτων, προβλήματα που παρά τις παρεμβάσεις μας και τις κινητοποιήσεις μας παραμένουν ΑΛΥΤΑ, με ευθύνη της κυβέρνησης σε ότι αφορά τις γενικότερες διεκδικήσεις του κλάδου μας, αλλά και της Διοίκησης σε ότι αφορά τα επι μέρους τα ειδικά ζητήματα του χώρου μας, της οποίας ο τρόπος λειτουργίας-η συμπεριφορά της και η πρακτική της απέναντί μας, η απαξιωτική της στάση απέναντι στα προβλήματα μας είναι ένα από τα μεγάλα ζητούμενα της νέας μας θητείας, ζήτημα που θα μας απασχολήσει ΑΜΕΣΑ και ΕΝΤΟΝΑ.
Την περίοδο που διανύουμε όπως όλοι οι Εργαζόμενοι έτσι και εμείς εδώ στο Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ, βιώνουμε δυστυχώς την ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ στα συμφέροντά μας, την επίθεση και αμφισβήτηση-την κοροϊδία που δέχεται όλη η Ελληνική Κοινωνία:
ü Τόσο με τα Μισθολογικά και φορολογικά μέτρα που ολοένα και πιό πολύ μειώνουν δραματικά τα εισοδήματά μας.
ü Όσο και με τα Συνταξιοδοτικά, όπου πλέον και επίσημα αμφισβητείται το δικαίωμα στη σύνταξη, μια σύνταξη που δυστυχώς με τον λαιμητόμο νόμο Κατρούγκαλου μετατρέπεται σε φιλοδώρημα.
ü Αλλά κλπ άλλα μνημονιακά μέτρα που κι΄ αυτή η κυβέρνηση εφαρμόζει παρά την διαφορετική ατζέντα με την οποία εκλέχτηκε, όπου πέρα από το κλίμα ανασφάλειας που αυτά σκορπίζουν σε όλους μας, επιδεινώνουν σε μεγάλο βαθμό την ήδη άσχημη κατάσταση όλων των Εργαζόμενων, συνεπώς και εμάς των Εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία, τα Νοσοκομεία πού δυστυχώς στενάζουν από την ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ και την ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ και όχι μόνον.
Πέρα από τα ζητήματα της ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ και της ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ, πάρα πολλά ζητήματα όπως η περαιτέρω ΚΤΙΡΙΑΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ, η εφαρμογή του ΝΕΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ, οι ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ και οι ΚΡΙΣΕΙΣ, το ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ που προετοιμάζουν την περικοπή και ίσως και την κατάργησή του, τα καθηλωμένα ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΣ ζητήματα, τα ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ και οι περικοπές των ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ και βεβαίως τα ζητήματα της καθημερινότητας, τα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, οι ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ και τα ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ των Συναδέλφων μας είναι τα ζητήματα εκείνα που θα μας απασχολήσουν εντονότατα στο διάστημα που ακολουθεί, στην νέα μας διετή θητεία που τώρα αρχίζει.

 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

 

Αυτή λοιπόν την νέα διετία, την διετία 2018-2020, που θα έχουμε την ΕΥΘΥΝΗ της ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον μας και την δράση μας στα προαναφερόμενα και όχι μόνον ζητήματα, δουλεύοντας ΣΚΛΗΡΑ, ΕΝΤΑΤΙΚΑ, ΜΕΘΟΔΙΚΑ και ΕΝΩΤΙΚΑ ως Δ.Σ, όπως το επιτάσσουν τα προαναφερόμενα, θα δώσουμε και πάλι την μάχη και τον αγώνα μας, μια μάχη και έναν αγώνα, κυρίως στους παρακάτω τομείς:
1. ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.
Α] Πρώτη προτεραιότητα για μας αποτελούν τα ΚΤΙΡΙΑΚΑ και ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΑ μας ζητήματα, όπου θα επιδιώξουμε, όπως και κατά το παρελθόν όπου με τις δικές μας παρεμβάσεις έχουμε αυτήν την κτιριακή εξέλιξη, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, με ΟΛΕΣ μας τις ΔΥΝΑΜΕΙΣ:
α. Την ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ και ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ των νεων ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ μας στόχων, να
προχωρήσουν οι ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ που χρειάζονται για να στεγαστούν οι
150 και πλέον άστεγες κλίνες, τα τμήματα και οι υπηρεσίες που προβλέπονται
στον νέο οργανισμό και βεβαίως οι άκρως αναγκαίοι και απαραίτητοι χώροι
στέγασης του Φαρμακείου, της αποθήκης και των αποδυτηρίων.
β. Τον επαναπροσδιορισμό της χωροταξικής κατανομής των τμημάτων και των
υπηρεσιών μας απέναντι στη σημερινή κατάσταση, έτσι ώστε αυτοί να
καταστούν λειτουργικοί.
Β] ΑΜΕΣΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ του ΝΕΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ, την τροποποίησή του στα κενά και τις παραλείψεις που έχει στην Τεχνική Υπηρεσία, την Αποστείρωση κλπ άλλους τομείς και βεβαίως την πλήρη ανάπτυξη του.
Γ] ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ των ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, που λειτουργούν όπως αρχικά συστάθηκαν, χωρίς καμία προσθήκη και ενίσχυση, με τεράστιες ελλείψεις και αδυναμίες λειτουργίας. Στελέχωση με Προσωπικό, αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου πλέον εξοπλισμού τους και κτιριακή συντήρηση, απέναντι στις μεγάλες τους ανάγκες, στην εγκατάλειψη που τα έχει οδηγήσει η συνεχιζόμενη Υποχρηματοδότηση και Υποστελέχωση και συνάμα η κυβερνητική αδιαφορία.

 

2. ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ – ΜΕΛΗ ΜΑΣ.

 

Α] Πρώτη και διαρκής προτεραιότητα μας, σταθερή επιδίωξή μας, θα είναι ή ΑΝΑΤΡΟΠΗ των ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, των πολιτικών που μας έχουν οδηγήσει στην αβεβαιότητα, στην φτώχεια και την εξαθλίωση, συνεργαζόμενοι γι΄ αυτόν μας τον στόχο με ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ κλπ Φορείς.
Επιβάλλεται και πρέπει η συνέχιση του αγώνα για την ανατροπή των ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ οικονομικών και θεσμικών μέτρων που έχουν επιβληθεί σε όλους μας, στα χρόνια των μνημονίων, των μνημονίων που θα συνεχίσουν να υφίστανται, παρά το success story που φιλοτεχνεί η κυβέρνηση για δήθεν καθαρή έξοδο απ΄ αυτά, κάτι που ακυρώνεται από τις δηλώσεις των δανειστών για αυξημένη εποπτεία, ενώ καταρρέει πλήρως από τα μέτρα που ήδη έχουν ψηφιστεί ως το 2022 και άλλα μέτρα και αποφάσεις που επέβαλλε και η παρούσα κυβέρνηση ως θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων, μέτρα που προβλέπονται για πολλά από τα επόμενα χρόνια, έως και το 2060.
Β] ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ σε όλες τις ειδικότητες, με ιδιαίτερη βαρύτητα στα τμήματα πού βαίνουν προς κλείσιμο, λόγω των μεγάλων ελλείψεων, αποτρέποντας έτσι τις όποιες κατευθύνσεις, ή προσπάθειες κατάργησής τους, ιδιωτικοποίησης τους κλπ.
Γ] Παρέμβαση στην εντατικοποίηση της δουλειάς των συναδέλφων μας, στην αγχώδη λειτουργία τους, πού παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις, ειδικά αυτήν την περίοδο λόγω και των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό. Παρέμβαση στην άσκηση πίεσης, στις εξωτερικές επιθέσεις εναντίον τους και την ανάρμοστη συμπεριφορά τρίτων ενάντια τους, ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΕΚΔΟΣΗ και ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ παντού.
Δ]. Εφαρμογή των κείμενων διατάξεων σε ότι αφορά τις ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ, ΕΙΔΙΚΕΣ που καταπατούνται, τις ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ, το ΩΡΑΡΙΟ, τα ΡΕΠΟ και βεβαίως την αντικειμενική έκδοση των προγραμμάτων Εργασίας των Συναδέλφων μας.
Ε]. Ξεκαθάρισμα του τοπίου των μετακινημένων και αποσπασμένων. Ορθολογική κατανομή του Προσωπικού στα διάφορα τμήματα και σταδιακή αντικατάσταση των παλαιοτέρων από τα βαριά τμήματα, επανεξετάζοντας παράλληλα όλα τα σχετικά προβλήματα υγείας των Συναδέλφων-Μελών μας, από μηδενική βάση. Τέλος στο πήγαινε-έλα των συναδέλφων μας από τμήμα σε τμήμα για κάλυψη των αναγκών και βεβαίως παρακολούθηση από κοντά της εφαρμογής της Έκδοσης Σχετικής ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ, για την όποια μετακίνηση του Προσωπικού.
ΣΤ]. Διεκδίκηση του μισθολογικού κλιμακίου της χαμένης διετίας και αυξήσεις, καθώς επίσης αύξηση της αμοιβής των Αργιών-Νυκτερινών, την άμεση και χωρίς καθυστερήσεις καταβολή τους, καθώς επίσης και την αναδιανομή της αμοιβής των Συναδέλφων μας που συμμετέχουν στα απογευματινά ιατρεία, παρά την διαφωνία μας για την ύπαρξή τους και την συνέχιση της λειτουργίας τους, μέσα από την συμμετοχή όλων σε όλους τους τομείς.
Ζ]. Σταθερή-μόνιμη και επίμονη διεκδίκησή μας η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ του ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ, η ένταξή μας στα Β.Α.Ε τόσο θεσμικά όσο και οικονομικά και βεβαίως η επαναφορά άμεσα όλων των κατακτήσεων μας.
Η]. Σταθερή και μόνιμη επιδίωξή μας θα είναι ή κατάργηση των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων και ή επαναφορά των Ασφαλιστικών και Συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων που ανατράπηκαν. Κατάργησης του λαιμητόμου Νόμου Κατρούγκαλου και σε ότι αφορά τις ΜΕΙΏΣΕΙΣ των Συντάξεων, που από 1/1/19 μετατρέπονται σε Φιλοδωρήματα.
Θ]. Δυνατότητα εκπαιδευτικών αδειών, πού έχουν ξεχαστεί η δίνονται σε μερικούς και κατά το δοκούν. Συνέχιση της λειτουργίας του τμήματος των ειδικοτήτων στο Νοσοκομείο μας και τη συμμετοχή σ΄ αυτές όλου του Προσωπικού μας. Επανεξέταση και παρακολούθηση όλων των προγραμμάτων εκπαίδευσης πού μέσω εταιρειών και συμβάσεων βγαίνουν για τμήματα και Συναδέλφους και βεβαίως από κοντά παρακολούθηση της λειτουργίας και των προβλημάτων της Σχολής Νοσηλευτών, όπου υπάρχουν τεράστια ανοικτά ζητήματα.
Ι]. Παρεμβάσεις στα προβλήματα καθημερινότητας των συναδέλφων μελών μας, ιδιαιτέρως στην ΑΣΦΑΛΕΙΑ του Προσωπικού κατά την εργασία του που δυστυχώς είναι ζητούμενο και βεβαίως ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση τυχόν δυσμενών καταστάσεων στους Συναδέλφους – Μέλη μας, λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία όλοι έχουμε περιέλθει, εξαιτίας των περικοπών, των χαρατσιών, των οποίων ζητάμε την κατάργηση κλπ άλλων επιβαρύνσεων, Δανείων κλπ υποχρεώσεων και όχι μόνον.
Κ]. Ένδυση – υπόδηση προσωπικού όπως οι κείμενες διατάξεις ορίζουν.
Λ]. Άμεσα ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ όλων των θέσεων ευθύνης λόγω του ΝΕΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ, στα πλαίσια των κείμενων διατάξεων και βεβαίως διεκδίκηση της ΑΜΕΣΗΣ δρομολόγησης επιτέλους των κρίσεων στις θέσεις ευθύνης του Νοσοκομείου μας.
Μ]. Μέτρα ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ των Συναδέλφων μας στους χώρους δουλειάς και βεβαίως ΑΜΕΣΑ συγκρότηση και επαναλειτουργία της άκρως αναγκαίας και απαραίτητης ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ για την ΥΓΙΕΙΝΗ και ΑΣΦΑΛΕΙΑ των Εργαζόμενων στο χώρο δουλειάς.
3. ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΑΣ.

 

Α]. ΑΜΕΣΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ της εκκρεμότητας που υπάρχει, σε ότι αφορά την ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ του Σωματείου του ΝΝΘώρακος με το Σωματείο μας, ΤΡΟΠΟΠΟΙΩΝΤΑΣ παράλληλα το ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΑΣ, με τριετή θητεία, εναρμονισμένοι έτσι και εμείς με τις Εκλογικές διαδικασίες σε ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ.
Β]. Αμεσα Συγκρότηση επιτροπών, με ευθύνη του Δ.Σ και υπό την Προεδρεία μελών του Δ.Σ, όπως:
ü ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
ü ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.
ü ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΤΟΜΕΑ.
ü ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ.
ü ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ.
ü ΜΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
ü κλπ άλλων τμημάτων και υπηρεσιών, μετά από σχετικές αποφάσεις του Δ.Σ.
Γ]. Συγκεντρώσεις ανά τμήμα, κλάδο, η ειδικότητα, ακόμη και κοινές Συνεδριάσεις μας μαζί τους, για την καταγραφή, την καλύτερη και από κοινού αντιμετώπιση – διεκδίκηση και επίλυση των προβλημάτων, κεφαλαιοποιώντας πάντα τις όποιες τέτοιες δράσεις στην ενιαία, την από κοινού δράση όλων των Εργαζόμενων.
Δ]. ΑΜΕΣΑ εύρεση νέων μεγαλύτερων και πιο λειτουργικών χώρων στέγασης του Σωματείου μας, εξοπλίζοντας το με νέο σύγχρονο εξοπλισμό, φωτοτυπικού μηχανήματος, computer, κλπ και βεβαίως Καθημερινό άνοιγμα του γραφείου του σωματείου στις ώρες 08:30πμ-14:00μμ, ει δυνατόν εκ περιτροπής από όλα τα μέλη του Δ.Σ.
Ε]. Κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα συνάντηση του προέδρου του σωματείου με τους εκπροσώπους των παρατάξεων, για εκτίμηση του μήνα πού πέρασε και προγραμματισμό του μήνα πού έρχεται και βεβαίως την ενεργό συμμετοχή όλων των ΜΕΛΩΝ του Δ.Σ, πέρα από τις αρμοδιότητές τους στο Προεδρείο και στις όποιες άλλες δράσεις, λειτουργίες και υποχρεώσεις του Σωματείου μας.
4. Σταθερή και μόνιμη επιδίωξη μας είναι η άμεση, η συνεχής και υπεύθυνη ενημέρωση των Συναδέλφων Μελών μας, για όλα τα ζητήματα πού μας αφορούν. Συνέχιση λοιπόν της λειτουργίας του site του Σωματείου μας και της σελίδας μας στο F/B στα πλαίσια της σημερινής τους λειτουργίας, καθώς επίσης και γι΄ αυτούς που δεν έχουν πρόσβαση στα ηλεκτρονικά μέσα, ΕΚΔΟΣΗ του γνωστού ΜΗΝΙΑΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ μας, την «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ», μια οικονομική και με προσωπική δουλειά του Δ.Σ έκδοση εντύπου, που θα αναφέρεται αποκλειστικά και μόνον στις δικές μας δράσεις.
5. Πέρα από την συνήθη καταστατική λειτουργία μας, εξυπακούεται ή συνέχιση της Πολιτιστικής Δραστηριότητας του Σωματείου μας, με την διοργάνωση εκδρομών κλπ δραστηριοτήτων. Μια δραστηριότητα πού θα πρέπει να συμβάλει στην σύσφιξη των μεταξύ μας σχέσεων και στην καλύτερη γνωριμία και επαφή των Συναδέλφων – Μελών μας. Για την λειτουργία αυτού του τμήματος, θα πρέπει να επιδιώξουμε την συγκρότηση σχετικής δια-παραταξιακής επιτροπής.
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι.
Στη ΝΕΑ ΔΙΕΤΙΑ, πού τώρα αρχίζει, αυτό το ΝΕΟ-ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ Δ.Σ, όπως προαναφέρουμε, θα βρεθεί αντιμέτωπο με πάρα πολλά, δύσκολα και σοβαρά προβλήματα, που για την αντιμετώπισή τους, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν μας ότι απέναντί μας έχουμε μια κυβέρνηση και έναν κυβερνητικό μηχανισμό που άλλα λέει και άλλα πράττει -μια Διοίκηση που συμπεριφέρεται απαξιωτικά στα προβλήματα και τις διεκδικήσεις μας- που δεν σέβεται τους αγώνες των Εργαζόμενων και που δυστυχώς αποφεύγει ακόμη και τον διάλογο, το ξανά-τονίζουμε, ότι δεν αρκεί ένα ΔΡΑΣΤΗΡΙΟ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, επιβάλλεται πάνω απ΄ όλα ή ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ των Μελών μας, σε όλες τις δράσεις του Σωματείου μας, η ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ μας και βεβαίως η ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ και ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ, για τα προαναφερόμενα, για νέες ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ και ΑΝΑΤΡΟΠΗ όλων όσων μας έχουν επιβληθεί.
Γι΄ αυτούς τους λόγους και όχι μόνον, πρώτη προτεραιότητά μας, βασική επιδίωξή μας είναι να γίνουν και πάλι ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΕΝΕΡΓΑ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΑ σε ΟΛΕΣ τις ΔΡΑΣΕΙΣ και τις ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, τις ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ του Σωματείου μας, προκειμένου ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δώσουμε τον αγώνα και να διεκδικήσουμε τις λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Για την επίτευξη αυτού του πολύ σημαντικού για εμάς στόχου, που είναι άκρως αναγκαίος και απαραίτητος για την αγωνιστική πορεία του Σωματείου μας, θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε ΑΜΕΣΑ με ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ και ΕΠΑΦΕΣ, να πετύχουμε την ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ σε ΟΛΕΣ τις ΔΡΑΣΕΙΣ του Σωματείου μας.
Για την επίτευξη των προαναφερόμενων στόχων μας, την καλύτερη οργάνωσή μας και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση όλων αυτών που προαναφέρουμε και όχι μόνον, είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι επιβάλλεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ-ΦΕΡΕΓΓΥΕΣ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ με την Διοίκηση του Νοσοκομείου, την 6η Υ.Πε κλπ φορείς, συναντήσεις όπου σε καμία των περιπτώσεων δεν θα αποδεχθούμε την σχετική γνωστή πρακτική τους κατά την προηγούμενη θητεία μας.
Δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα, όπως προαναφέρουμε, στα ΚΤΙΡΙΑΚΑ, τον ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ στην ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, την ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ, κλπ άλλα προβλήματα καθημερινότητας και όχι μόνον, καλούμε όλους τους Συναδέλφους – Εργαζόμενους, να ξεκινήσουμε την νέα μας θητεία ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ-ΜΑΖΙΚΑ και ΕΝΩΤΙΚΑ, ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΝΤΑΣ ΟΛΟΙ σε ΟΛΕΣ τις ΔΡΑΣΕΙΣ του Σωματείου μας, δίνοντας έτσι μια άλλη πνοή και μια άλλη δυναμική, που είναι απαραίτητη για το Σ.Κ, συνεπώς και για το δικό μας Σωματείο.