ΦΩΤΟ)-ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Οι ULALΟUM σε πρώτη εμφάνιση και βραβείο στο Λουξεμβούργο

Πρώτο βραβείο στην πρώτη εμφάνιση και μάλιστα σε διεθνές φεστιβάλ… δεν είναι και λίγο! Πρόκειται για το συγκρότημα πνευστών οργάνων Ulaloum με έδρα τα Καλάβρυτα και με…άρωμα Αιγιαλείας (μιας και 3 μουσικοί προέρχονται από τις Φιλαρμονικές Ακράτας και Αιγείρας) που αποτελεί μια νέα μουσική πρόταση για τους δρόμους και τις πλατείες των πόλεων, με ήχο, κίνηση και θεατρικά δρώμενα με rock διάθεση. Το γκρουπ αποτελείται από τρομπέτες, άλτο σαξόφωνα, τενόρο σαξόφωνο, τρομπόνι, τούμπα και κρουστά

Οι πρώτες επίσημες εμφανίσεις του γκρουπ πραγματοποιήθηκαν στο Λουξεμβούργο το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Ιουλίου 2018. Συγκεκριμένα η μπάντα συμμετείχε στο κορυφαίο Ευρωπαϊκό φεστιβάλ πνευστών DIFFWINDS που γίνεται στην πόλη Differdange.

Η πόλη αυτή είναι τα τελευταία 24 χρόνια σημείο αναφοράς για τις ορχήστρες πνευστών. Το φεστιβάλ που διεξάγεται εκεί κάθε δυο χρόνια (το 2018 ήταν το 12ο) συγκεντρώνει μπάντες ιδιαίτερα υψηλού επίπεδου απ όλο τον κόσμο. Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν μπάντες από Πορτογαλία, Λίβανο, Ελβετία, Η.Π.Α, Πολωνία, Ελλάδα (ULALOUM), Λουξεμβούργο και Βέλγιο.

Οι ULALOUM ξεκίνησαν από το φεστιβάλ αυτό με τις καλύτερες προοπτικές για το μέλλον, καθώς στην πρώτη τους επίσημη εμφάνιση πήραν το πρώτο βραβείο στην κατηγορία νεοεμφανιζόμενου γκρουπ. Το συγκρότημα έδωσε δυο παραστάσεις το Σάββατο 7 Ιουλίου. Συγκεκριμένα 12.00 – 13.30 παρουσίασε τρία σετ μουσικής και κίνησης σε διαφορετικά μέρη του εμπορικού κέντρου OPKORN (AUCHAN). Το απόγευμα της ίδιας μέρα στις 18.30 -19.30 η συναυλία των ULALOUM δόθηκε στην κεντρική πλατεία του Differdange. Στην συνέχεια οι διοργανωτές του φεστιβάλ ξενάγησαν την ομάδα στο Λουξεμβούργο και δόθηκε η ευκαιρία στο γκρουπ να γνωρίσει την ιστορία της χώρας.

Το συγκρότημα έδωσε δυο παραστάσεις το Σάββατο 7 Ιουλίου. Συγκεκριμένα 12.00 – 13.30 παρουσίασε τρία σετ μουσικής και κίνησης σε διαφορετικά μέρη του εμπορικού κέντρου OPKORN (AUCHAN).

Την Κυριακή 8 Ιουλίου η ομάδα στις 19.00 έπαιξε ως opening γκρουπ στη τελετή λήξης του Φεστιβάλ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εμφάνιση αυτή ήταν εξαιρετικά τιμητική για τους ULALOUM, γιατί αμέσως μετά ακολούθησε η συναυλία της παγκοσμίου φήμης μπάντας της Βέλγικης αεροπορίας (MUSIQUE ROYALE DE LA FORCE AERIENNE BELGE) υπό την διεύθυνση του Commandant Chef de Musique MATTY CILISSEN.

Η απονομή των βραβείων και η τελετή λήξης έγιναν στον υπέροχο χώρο CENTRE SPORTIF OBERKORN. Εκεί όλοι οι συμμετέχοντες αποχαιρέτησαν την 12η διοργάνωση με θετικές αναμνήσεις, κάνοντας πράξη το φετινό σλόγκαν του φεστιβάλ “THE POWER OF MUSIC FOR A BETTER WORLD”!

Τα μέλη της ομάδας που συμμετείχαν στο φεστιβάλ είναι: Μίχαλος Δημήτρης (τρομπέτα), Μπαμπαράκου Μυρτώ (Άλτο σαξ), Στεφανοπούλου Φωτεινή (Άλτο σαξ), Σπανόπουλος Τιμολέων (Τενόρο σαξ), Ασημακόπουλος Σπύρος (τρομπόνι), Αργάνης Χάρης (Τούμπα), Ασημακόπουλος Χρήστος (Ντραμς). Την κινησιολογία σχεδίασε και δίδαξε η χορογράφος Ρένια Αχιλλεοπούλου. Την επιμέλεια και τη διεύθυνση της ομάδας έχει ο Μπαμπαράκος Γιώργος.