Reuters: Η Αθήνα είχε ενημερώσει από τις 6 Ιουλίου τη Μόσχα για τις απελάσεις

Από τις 6 Ιουλίου είχε πληροφορήσει η Αθήνα τη Μόσχα, ότι επρόκειτο να απελάσει Ρώσους διπλωμάτες από τη χώρα μας για την παράνομη δραστηριότητά τους στα συλλαλητήρια ενάντια στη συμφωνία Ελλάδας – Σκοπίων για το ονοματολογικό, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο διπλωματική πηγή.

«Είχαμε προειδοποιήσει τις ρωσικές αρχές εδώ και καιρό για τη δράση των συγκεκριμένων τεσσάρων διπλωματών και πολιτών. Την Παρασκευή το κάναμε επίσημο, δίνοντάς τους ένα λογικό χρονικό διάστημα προκειμένου να φύγουν από τη χώρα», δήλωσε η συγκεκριμένη πηγή στο πρακτορείο.

Οι πληροφορίες για πρόθεση της Αθήνας να προχωρήσει σε απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα για άλλους δύο για παράνομες ενέργειες κατά της εθνικής ασφάλειας προκάλεσε ξαφνικό κλυδωνισμό στις διμερείς σχέσεις.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας διεμήνυσε ότι «θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο στην απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών».

Τη λήψη μέτρων κατά των Ρώσων διπλωματών επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, χωρίς όμως να διευκρινίσει αν τα δύο στελέχη της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα έχουν ήδη εγκαταλείψει την Ελλάδα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός των δύο προς απέλαση Ρώσων διπλωματών η ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει την απόφαση να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε ακόμη δύο στελέχη της ρωσικής διπλωματίας.