(ΗΧΗΤΙΚΑ)-ΠΑΤΡΑ: Γεγονός η οριστική παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου στον Δήμο – Ψηφίστηκε στη Βουλή – Αναγνωστοπούλου και Πατούχας στον ΣΚΑΪ 89,4

Χωρίς πολιτικές αντιδικίες προχώρησε χθες στη Βουλή η οριστική παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του επιχείρησαν να κεφαλαιοποιήσουν πολιτικά την κυβερνητική πρωτοβουλία, κάνοντας συγκρίσεις με τις ενέργειες που έγιναν επί ημερών των προηγούμενων κυβερνήσεων, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, από την πλευρά των οποίων δεν υπήρξαν αντιδράσεις χθες.

Οι βουλευτές Αχαΐας του κόμματος άσκησαν κριτική στους προηγούμενους και έσπρωξαν το θέμα της ανάπλασης προς την πλευρά του Δήμου Πατρέων.

Η δημοτική αρχή από την πλευρά της υποδέχθηκε θετικά την παραχώρηση, κάτι το οποίο έβλεπε να έρχεται από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, αλλά συνδύασε την ικανοποίηση του αιτήματος των Πατρινών με την παράλληλη χρηματοδότησή του για την ανάπλαση του χερσαίου τμήματος της (πρώην) λιμενικής ζώνης.

Με την τροπολογία που εισηγήθηκε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, ρυθμίζονται μεταξύ άλλων ζητήματα στα εξής σημεία:

Θαλάσσιο μέτωπο: Παραχωρούνται δωρεάν στον Δήμο για 99 χρόνια περίπου 270 στρέμματα, τα οποία με την βύθιση του τρένου και την αποδέσμευση των αντίστοιχων εκτάσεων υπολογίζεται να ανέλθουν στα 350 στρέμματα.

Καταστήματα Ηρώων Πολυτεχνείου: Αναστέλλονται με την τροπολογία για πέντε χρόνια τα πρόστιμα, οι ποινικές και διοικητικές πράξεις που είχαν επιβληθεί για τα καταστήματα. Εντός του ίδιου διαστήματος θα πρέπει να κινηθούν από τον Δήμο οι διαδικασίες νομιμοποίησής τους.

Κολυμβητήριο ΝΟΠ: Για τις αθλητικές εγκαταστάσεις εμβαδού 7.120,21 τ.μ., που θα παραχωρηθούν στον Δήμο, ισχύει η σημερινή σύμβαση του ομίλου με τον ΟΛΠΑ. Μετά την λήξη της θα μπορεί να συμφωνηθεί η επέκταση της σύμβασης του ΝΟΠ με τον Δήμο.

Φάρος: Με την τροπολογία ρυθμίζεται και το ζήτημα που είχε προκύψει για τον (νέο) Φάρο, καθώς είχαν καταλογιστεί πρόστιμα για ανέγερση κτίσματος εντός του αιγιαλού και της παραλίας.