ΑΧΑΪΑ: Διαμαρτυρία για την καταβολή των δεδουλευμένων εκπαιδευτών στα ΔΙΕΚ

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,

το ΙΝΕΔΙΒΙΜ εξακολουθεί να μας εμπαίζει αναφορικά με την καταβολή των δεδουλευμένων μας παρά τις αρχικές υποσχέσεις ότι μέχρι τα μέσα Ιουλίου θα έχουν γίνει κανονικά οι αποπληρωμές του συνόλου των οφειλόμενων αμοιβών για όλους τους εκπαιδευτές ΔΙΕΚ που αφορούν τόσο στο χειμερινό όσο και στο εαρινό εξάμηνο. Μόλις σε ένα τμήμα των συναδέλφων έχει γίνει αποπληρωμή του πρώτου εξαμήνου ενώ δεν έχει ακόμα ξεκινήσει η   αποπληρωμή του εαρινού εξαμήνου (2018Α), καθώς η υπογραφή των συμβάσεων ξεκίνησε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα. Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ με νεώτερη ανακοίνωσή του «υπόσχεται» (για άλλη μια φορά…) αποπληρωμή του εαρινού εξαμήνου μέχρι τις 27/07. Ακόμα μια παράταση της απαράδεκτης και αντεργατικής συμπεριφοράς κυβέρνησης-υπουργείου-ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξακολουθούν να μας εμπαίζουν. Συνειδητά υποβαθμίζουν τη δημόσια δωρεάν κατάρτιση και το εκπαιδευτικό δυναμικό της, εφαρμόζοντας άλλη μία φορά αντεργατικές πολιτικές και πρακτικές. Όσα συντρίμμια άφησαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ στις εργασιακές σχέσεις και στη δημόσια εκπαίδευση-κατάρτιση, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται να κάνει σκόνη, την ίδια περίοδο που αναγγέλλει την αναβάθμιση της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Απαράδεκτη είναι και η μεταχείριση των μη-πιστοποιημένων (ως εκπαιδευτών ενηλίκων) συναδέλφων, η πληρωμή των οποίων ακόμα δεν έχει ξεκινήσει. Που ξανακούστηκε να αναλαμβάνεις υπηρεσία και το ύψος της αμοιβής να καθορίζεται μετά το πέραν της λήξης της όποιας σύμβασης. Θεωρούμε αυτόν το διαχωρισμό αντεργατικό και απαράδεκτο. Να πληρωθούν άμεσα οι μη-πιστοποιημένοι συνάδελφοι χωρίς όρους, προϋποθέσεις και διακρίσεις. Ίση αμοιβή για ίση εργασία.

                                                                        ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!

Πολλοί συνάδελφοι μας, έχουν φτάσει σε οριακό σημείο. Οι επιπτώσεις από τη μη υπογραφή των συμβάσεων είναι σημαντικές. Η μη καταχώρηση των ενσήμων στο ΙΚΑ τους καθιστά ανασφάλιστους και φυσικά η μη καταβολή των δεδουλευμένων τους έχει οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο καθώς για πολλούς συναδέλφους αποτελεί την μοναδική απασχόληση τους αφού έχει ολοκληρωθεί το εαρινό εξάμηνο.

 

Καλούμε τις/τους συναδέλφισσες/συναδέλφους να πλαισιώσουν το Σύλλογό μας. Καλούμε τα σωματεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους συλλόγους σπουδαστών ΔΙΕΚ, να καταδικάσουν την πρακτική αυτή και να συμπαρασταθούν στις κινητοποιήσεις μας.

  • Ενάντια στην υποβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας
  • Ενάντια στην υποβάθμιση των ΔΙΕΚ
  • Για ΑΜΕΣΗ καταβολή όλων των δεδουλευμένων και των ασφαλιστικών εισφορών όλων των εκπαιδευτών ΔΙΕΚ
  • Για υπογραφή συμβάσεων για το Β΄ Εξάμηνο ΤΩΡΑ!

 

Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαΐας

         Μέλος της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. & του Ε.Κ.ΠΑΤΡΑΣ