Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την εισβολή στο γραφείο του Κατσίκη

Ο Ρουβίκωνας, με ανακοίνωσή του σε γνωστό ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέλαβε την ευθύνη για την εισβολή στο γραφείο του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη.

Η ομάδα των αναρχικών, στην ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι δεν κατόρθωσε να εισέλθει στο γραφείο του βουλευτή και προσπαθεί να δικαιολογήσει την πράξη της λέγοντας ότι διαφωνεί με τις απόψεις Κατσίκη για τους ομοφυλόφιλους και τους 8 Τούρκους Αξιωματικούς!

Στην ανακοίνωση του Ρουβίκωνα δεν γίνεται καμία αναφορά και καμία συσχέτιση με τα σενάρια αποχώρησης Κατσίκη από τους ΑΝΕΛ που θα αποσταθεροποιούσε ακόμη περισσότερο την κυβέρνηση.

Η ανάληψη ευθύνης του Ρουβίκωνα: 

«Ρουβίκωνας: Σχετικά με την απόπειρα εισβολής στο γραφείο του βουλευτή Κ.Κατσίκη

Σήμερα το πρωί στις 9:45 σύντροφοι/ισσες της ομάδας επιχείρησαν να μπούνε στο γραφείο του βουλευτή Κωνσταντίνου Κατσίκη στη Βασιλίσσης Σοφίας 10 στον 2ο όροφο. Δυστυχώς η είσοδος της ομάδας στο βουλευτικό γραφείο δεν κατέστη εφικτή. Ό,τι αναφέρεται σχετικά με το γεγονός είναι ψέμα. Κανείς δεν μπήκε στο γραφείο εκτοξεύοντας απειλές.

Τι προηγήθηκε

Λίγο πριν τις 10 το πρωί, και ενώ ο βουλευτής Κώστας Κατσίκης βρισκόταν στο «παράθυρο» του ΑΝΤ1, τρεις κουκουλοφόροι επιχείρησαν να εισβάλουν στο γραφείο του, στο κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνεργάτες του πρόλαβαν και αντέδρασαν άμεσα, με συνέπεια να τους αποτρέψουν. Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι δύο από τους εισβολείς στο περιστατικό που συνέβη στις 9:50 ήταν άνδρες και το τρίτο πρόσωπο ήταν κοπέλα, βαμμένη και περιποιημένη ώστε να μην κινήσει η ομάδα υποψίες.