ΠΑΤΡΑ: Ανακατατάξεις στο Δικαστικό Μέγαρο – Ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται

Ευρύτερες ανακατατάξεις προκαλούν στο Δικαστικό Μέγαρο Πατρών, τα αποτελέσματα του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, για τις μεταθέσεις και τις τοποθετήσεις δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.
Σε επίπεδο προϊσταμένων δεν υπήρξε κάποια αλλαγή, όμως υπάρχουν αρκετές μεταθέσεις και ελεύσεις δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, ενώ για πρώτη φορά ενισχύονται με επιπλέον δικαστικούς από τις προβλεπόμενες οργανικές θέσεις, τόσο το Εφετείο όσο και το Πρωτοδικείο Πατρών, γεγονός που σχολιάστηκε ως θετική ανταπόκριση του Αρείου Πάγου σε αιτήματα που είχαν υποβάλλει αρμόδιοι θεσμικοί παράγοντες της Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν:
>Ο πρόεδρος Εφετών, Ιωάννης Δουρουκλάκης, μετατίθεται από την Πάτρα στο Εφετείο Αθηνών, ενώ στο Εφετείο Πατρών, τοποθετείται ως νεοπροαχθείς πρόεδρος Εφετών, ο Ανδρέας Κακολύρης.
>Μετάθεση από το Εφετείο Πατρών στα Εφετεία Πειραιώς, παίρνουν οι Εφέτες, Δημήτριος Καβαλλάρης και Ελένη Τοπούζη, και στο Εφετείο Αθηνών οι Εφέτες, Πηνελόπη Λέτσιου, Αννα Λεοντίου και Δημήτριος Κουλαξίδης.
>Ακόμα, στο Εφετείο Πατρών έρχονται ως νεοπροαχθέντες εφέτες οι Γεώργιος Ανδρεάδης, Δέσποινα Σχοινοποιού, Ελένη Πρέντζα, Μαρία – Λουίζα Τσουμέτη, Βασιλική Καρβέλα και Μαρία Κατέχη.
>Επίσης, μετατίθενται από το Πρωτοδικείο Πατρών, οι Πρωτοδίκες Παρασκευή – Ειρήνη Δασούκη (Ηλείας), Σοφία – Μαρία Μάγκου (Αθηνών), Λεοντής Πασχαλίδης (Βόλου), Γεωργία Τσιομάλου (Βόλου), Δημοσθένης Ρίζος (Αμαλιάδας), Ελένη Μωραΐτη (Κορίνθου).
>Στην Πάτρα μετατίθενται από άλλα Πρωτοδικεία της χώρας, οι πρωτοδίκες Ελένη Μποσιώλη (από Αμαλιάδος), Μαρία Παπακώστα (από Βέροιας), Μαρία Βατσαρέα (από Κορίνθου) και Μαγδαληνή Βαρβαρέσου (από Νάξου).
>Τέλος, στην Πάτρα τοποθετούνται και οι εξής απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δικαστών σε θέσεις Δικαστικών Παρέδρων: Κωνσταντίνος Νταρακλίτσας, Κωνσταντίνος Ντάσιος, Ιωάννα Χατζοπούλου.
>Οσον αφορά τους εισαγγελικούς λειτουργούς, μετατίθενται από την Εισαγγελία Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας στην Εισαγγελία Πατρών, ο αντεισαγγελέας Εφετών Γεώργιος Σιρώνης, ενώ από την Εισαγγελία Πατρών, μετατίθεται στην Εισαγγελία Αθηνών η αντεισαγγελέας Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου.
>Ως νεοπροαχθέντες αντεισαγγελείς Εφετών Πατρών, τοποθετούνται οι Χρήστος Καραγιάννης και Αλεξάνδρα Πισχοινά.
>Ακόμα, μετατίθενται οι εισαγγελείς Πρωτοδικών Ανθούλα Μπούμπα από την Πάτρα στον Πειραιά και η Πετρούλα Μακρή από την Πάτρα στην Αθήνα, ενώ τοποθετούνται στην Πάτρα ως νεοπροαχθέντες εισαγγελείς Πρωτοδικών οι Χριστιάνα Φραγκιά και Αγορή Παπακώστα και στο Αίγιο η Ροδόπη Νικολούδη.

πελοπόννησος