(ΦΩΤΟ)-ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ: Η πόλη του Αγίου Ιωάννη υποδέχτηκε την ιερά σιαγόνα του – Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις “Προδρόμεια 2018”

Η μεγάλη και λιτανευτική υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Τιμίου Προδρόμου (της ιεράς σιαγόνος) στην πόλη της Κάτω Αχαΐας, έγινεται το απόγευμα.
«Είναι ο μείζων εν γεννήτοις γυναικών, όπως τον αποκαλεί το Ευαγγέλιο, ο μέγιστος των Προφητών που συνδέει Παλαιά και Καινή Διαθήκη. Ο μέγας για την αγιότητα και την αποστολή του ως Βαπτιστού του Κυρίου την οποία ανέλαβε από το Πανάγιο Πνεύμα, καθώς ήταν ήδη πλήρης Πνεύματος Αγίου από την κοιλιά της μητρός και o Τίμιος Πρόδρομος, ως Προφήτης και Μάρτυρας της πίστης» όπως αναφέρει  ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ.κ.Χρυσόστομος.Κάτω Αχαΐα:Η πόλη του Αγίου Ιωάννη υποδέχτηκε την ιερά σιαγόνα του Βαπτιστή (Φωτο)
Το ιερό λείψανο φυλάσσεται στην Μονή Αγίας Παρασκευής της Μητροπόλεως Ζιχνών και Νευροκοπίου.
«Μεταφέρθηκε από τον Σεβ. Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.κ. Ιερόθεο, κατόπιν αιτήματος του λαού, που ετέθη διά του Μητροπολίτου Πατρών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της εορτής του Τιμίου Προδρόμου, προστάτου της Κάτω Αχαΐας»αναφέρει ο Σεβασμιώτατος επισημαίνοντας ότι “γίνεται μάλιστα και προς πνευματική ενίσχυση του λαού της περιοχής ο οποίος αγωνίζεται προκειμένου να ολοκληρωθεί ο περικαλλής ναός του Τιμίου Προδρόμου Κάτω Αχαΐας στο σημείο όπου προϋπήρχε ο μεγαλοπρεπής και εκείνος ναός του Αγίου, αλλά δυστυχώς έπαθε ανεπανόρθωτες ζημιές από τον σεισμό του 2008”.
Το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει στην πόλη έως και τη Δευτέρα το πρωί, καθ΄ όλη τη διάρκεια των ημερών θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες, με αποκορύφωμα τη Θεία Λειτουργία αυτή την Κυριακή 24, ανήμερα της εορτής του Γενεσίου του Τιμίου Προδρόμου.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, επίσης στον ναό του Σταυρού στην κεντρική πλατεία της Κάτω Αχαΐας, θα γίνει ο Εσπερινός και εορταστικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί από την ενορία, τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας και Πολιτιστικούς Συλλόγους.
Αύριο, τελείται Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στην Κάτω Αχαΐα, από τον Ναό του Τιμίου Σταυρού έως και το σημείο όπου προχωρά η ανέγερση του νέου ναού του Τιμίου Προδρόμου.
Στις εκδηλώσεις θα παρίστανται οι Μητροπολίτες Πατρών και Ζιχνών και Νευροκοπίου και ο Θεοφ. Επίσκοπος Κερνίτσης κ.Χρύσανθος. Ο Σεβ. κ.κ. Ιερόθεος θα προστεί όλων ιερών εκδηλώσεων.