ΠΑΤΡΑ: Κριτική για τις αρχαιρεσίες στο Εργατικό Κέντρο – Σημαντική αύξηση δυνάμεων της Ταξικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης

Ολοκληρώθηκαν με μαζική συμμετοχή οι αρχαιρεσίες του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, για ανάδειξη νέας Διοίκησης του ΕΚΠ και αντιπροσώπων για τη ΓΣΕΕ.
Χαιρετίζουμε όλους τους αντιπροσώπους που πήραν μαζικά μέρος και έδωσαν απάντηση στην προσπάθεια υπονόμευσης και ακύρωσης των αρχαιρεσιών. Έδωσαν απάντηση στη λυσσαλέα και συνεχή προσπάθεια την ομάδας Νικολάου – Καραγεωργόπουλου που αξιοποιώντας όλους τους κρατικούς μηχανισμούς ακόμη και εισαγγελείς προσπάθησαν να ακυρωθεί η διαδικασία.
Η σημαντική αύξηση δυνάμεων της Ταξικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, η ανάδειξή της σε πρώτη δύναμη, είναι ελπίδα για την εργατική τάξη της πόλης μας. Θα βοηθήσει ώστε να δυναμώσει ο αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των σύγχρονων αναγκών μας. Να οργανωθεί η απάντηση απέναντι στην αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας. Ταυτόχρονα μας βάζει μπροστά σε νέες και αυξημένες ευθύνες. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις και μαζί με τις Διοικήσεις των Σωματείων, όλους τους εργαζόμενους κάθε χώρου και κλάδου να ανταποκριθούμε στα νέα καθήκοντα, στην προσπάθεια για να αλλάξει ρότα το ΕΚΠ.
Χαιρετίζουμε τη μαζική κινητοποίηση εργαζομένων με τα σωματεία τους, απλών ανθρώπων του μόχθου, συνταξιούχων, νεολαίας που υπερασπίστηκαν όλες αυτές τις μέρες τις συλλογικές μας διαδικασίες. Έβαλαν πραγματικά τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Ακύρωσαν στην πράξη όλες τις προσπάθειες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε την προσπάθεια ορισμένων τίμιων συνδικαλιστών που παρότι δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας, στάθηκαν παλικαρίσια σε αυτή την πολύμηνη μάχη, είχαν ιδιαίτερη συμβολή στον αποκλεισμό της νοθείας και την εκλογή νέας Διοίκησης. Στάθηκαν όρθιοι μέχρι τέλους, παρά τις πιέσεις και την βρώμικη επίθεση.
Τους προηγούμενους μήνες δώσαμε μια σκληρή, και μεγάλη μάχη. Μια μάχη δίκαιη για να είναι το ΕΚΠ το στήριγμα όλων των εργαζομένων, το αποκούμπι τους, ο συνάδελφός τους σε κάθε στιγμή στο χώρο δουλειάς, στη γειτονιά. Ήταν μάχη απέναντι στους μηχανισμούς εργοδοσίας και κυβέρνησης, των ανθρώπων τους στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Τους προειδοποιούμε! Δεν κάνουμε πίσω! Το ίδιο το αποτέλεσμα, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους, μας δίνουν δύναμη και θάρρος για να συνεχίσουμε!
Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους της πόλης μας, τα σωματεία σε συσπείρωση γύρω από τη νέα Διοίκηση. Μπορούν σήμερα με τη δράση τους και την ίδια τη λειτουργία τους να υπερασπιστούν τις συλλογικές μας διαδικασίες. Να υπερασπιστούν την πολύμηνη μάχη που δώσαμε για να αλλάξει ρότα το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, να ξεμπερδέψει από τη νοθεία και τις παρατυπίες, να σταματήσει να είναι σύμμαχος των αφεντικών.
Σε αυτό το καθήκον έχουμε χρέος να ανταποκριθούμε και θα τα καταφέρουμε! Χρέος απέναντι στους εργαζόμενους. Από αυτούς και μόνο κρινόμαστε, σε αυτούς και μόνο απολογούμαστε.