ΠΑΤΡΑ: Σήμερα τα «Διαβατήρια Ενδύματα» από το Λύκειο Ελληνίδων – Από τις παιδικές χορευτικές ομάδες

Οι παιδικές χορευτικές ομάδες του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών, αυτή την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018, ώρα 8.30μ.μ., στο Συνεδριακό του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας θα μας παρουσιάσουν την παράσταση «Διαβατήρια Ενδύματα».

Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια σε παιδικές εκδηλώσεις διαφορετικές και ιδιαίτερες. Σε παραστάσεις που μπλέκεται αρμονικά η παράδοση του χορού, της μουσικής με τις συνήθειες των ανθρώπων και τον τρόπο ζωής τους, εκείνη την εποχή. Ο τρόπος που βιώνει μια κοινότητα διαφορετικές καταστάσεις εκφράζεται με αφηγήσεις και τελετουργικά δρώμενα με απαραίτητο στοιχείο κατά την επιτέλεσή τους την ενδυμασία.

Η παράσταση αυτή, στοχεύει στο να βοηθήσει τα παιδιά να αντιληφθούν την σπουδαιότητα και το ρόλο της ελληνικής ενδυμασίας μέσα στην κοινωνία καθώς και να αναδείξει τις μιμήσεις κινήσεων, τα ομοιώματα μορφών, τις μάσκες και τις διάφορες μεταμφιέσεις μέσα από τις τελετουργίες του δημόσιου και ιδιωτικού βίου.

Στην Λαογραφική επιμέλεια, στα κείμενα και στην αφήγηση θα είναι ο Θάνος Κώστης. Τις ειδικές κατασκευές κοστουμιών και σκηνικών επιμελείται ο Αλέξης Φραγκούλης.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν οι μουσικοί :
Σπύρος Λουκόπουλος: Κλαρίνο,
Λύσανδρος Παναγόπουλος: Λαούτο – Τραγούδι,
Ηλίας Λαμπρόπουλος: Βιολί – Γκάιντα,
Γιώργος Μπαράκος: Κρουστά,
Θάνος Κώτσης: Τραγούδι.

Σας περιμένουμε με πολύ χαρά να «διαβούμε ντυμένοι με ενδυμασίες από τα παλιά»…