Πάτρα:Συνάντηση Γ.Μαυραγάνη με το προεδρείο και τα μέλη του ΔΣ της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής

Συνάντηση με το προεδρείο και τα μέλη του ΔΣ της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής πραγματοποίησε το Σάββατο 16 Ιουνίου ο Αχαιός πρώην Υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής που στεγάζονται στο κλειστό γυμναστήριο της Αγυιάς πλησίον του γηπέδου ποδοσφαίρου.
Τα μέλη του ΔΣ του Ερασιτέχνη ευχαρίστησαν τον πρώην Υφυπουργό για την επίσκεψη του, και τον ενημέρωσαν για την αντιμετώπιση του προβλήματος εξεύρεσης οικονομικών πόρων που αντιμετωπίζουν τα ερασιτεχνικά σωματεία, δεδομένης της οριστικής παύσης οικονομικών ενισχύσεων σε αθλητικά σωματεία από μέρους της πολιτείας.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν: «Από το 2009 και έπειτα, το κράτος δίχως κριτήρια αξιολόγησης έπαυσε οριστικά τις χρηματοδοτήσεις σε όλα τα αθλητικά σωματεία της χώρας. Η λογική θα επίτασσε να υπήρχε σχεδιασμός από πλευράς της πολιτείας στην κατεύθυνση της δίκαιης κατανομής κονδυλίων σε αθλητικά σωματεία, βασισμένη στον αριθμό των μελών και κατ’ επέκταση του κοινωνικού έργου που επιτελούν. Σήμερα, σωματεία όπως η Παναχαϊκή παρά το γεγονός ότι επιτελούν ένα σπουδαίο κοινωνικό έργο, προσφέροντας δημιουργική διέξοδο στον ελεύθερο χρόνο των νέων και ανακούφιση στις οικογένειές τους, δεν ενισχύονται από το κράτος καθόλου.».
Ο Γιώργος Μαυραγάνης αφού αρχικά ευχαρίστησε τα μέλη του σωματείου για την φιλοξενία, αναγνώρισε την σημασία του κοινωνικού έργου που επιτελούν ιστορικά αθλητικά σωματεία όπως η Παναχαϊκή, το οποίο βασίζεται στο αθλητικό ιδεώδες εξασκώντας το σώμα και καλλιεργώντας το πνεύμα πολλών νέων. Πόσο δε μάλλον αθλητικά σωματεία σαν την Παναχαϊκή που διαθέτουν πολλά αθλητικά τμήματα κ.α.
Στην συνέχεια ανέφερε: «Έχω τονίσει πολλές φορές ότι η Πάτρα μας και ο Νομός Αχαΐας έχουν χάσει πολλές ευκαιρίες στο παρελθόν. Στους τομείς του πολιτισμού και αθλητισμού που συνδέονται άμεσα, υπάρχουν ακόμα και τώρα τελευταίες ευκαιρίες αρκεί να τύχουν εκμετάλλευσης από εμάς. Η προσπάθεια που γίνεται τόσο στην Ερασιτεχνική όσο και στην ΠΑΕ, αναδεικνύει ότι κάτι αλλάζει έστω και την ύστατη στιγμή και όλο και περισσότεροι αγκαλιάζουν την προσπάθεια να αλλάξει πορεία η Αχαΐα. Η σύμπραξη τοπικών υγιών επιχειρηματικών δυνάμεων και θεσμικών φορέων αλλά και η επαναδραστηριοποίηση περισσότερων πολιτών που κατά το παρελθόν δεν συμμετείχαν σε τέτοιου είδους προσπάθειες, δείχνει ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα για την Αχαΐα. Η Παναχαϊκή αποτελεί το καμάρι της πόλης και αξίζει τη στήριξη όλων μας. Συναισθηματικά είμαι δεμένος με την ομάδα γιατί από τα παιδικά μου χρόνια ερχόμουν στο ποδοσφαιρικό γήπεδο της Αγυιάς και παρακολουθούσα την ομάδα και θα προσφέρω κάθε στήριξη στον αγώνα σας να είναι δυνατή. ».