Οτσόα: «Πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να νικήσουμε τη Γερμανία»

Από τους βασικούς πρωταγωνιστές της -μέχρι στιγμής- μεγαλύτερης έκπληξης στο Μουντιάλ της Ρωσίας ήταν ο Γκιγιέρμο Οτσόα.
Ο 32χρονος τερματοφύλακας με τις εξαιρετικές αποκρούσεις του συνέβαλε τα μέγιστα στη μεγάλη νίκη του Μεξικού με 1-0 επί της Γερμανίας στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο τερματοφύλακας της Σταντάρ Λιέγης σε δηλώσεις του για την «υποταγή» της παγκόσμιας πρωταθλήτριας από την ομάδα του τόνισε: «Είχαμε φανταστεί αυτό το αποτέλεσμα. Γνωρίζαμε όμως, πως θα είναι πάρα πολύ δύσκολος αγώνας. Επρεπε να κάνουμε το τέλειο ματς. Οταν παίζεις με την παγκόσμια πρωταθλήτρια στην πρεμιέρα, ξέρεις ότι έχεις δύσκολο έργο. Ομως το αξίζαμε. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε την μπάλα και στο τέλος καταφέραμε να αμυνθούμε καλά», δήλωσε ο έμπειρος πορτιέρε και πρόσθεσε: «προετοιμάζαμε αυτόν τον αγώνα εδώ και αρκετό καιρό. Στόχος μας ήταν να εκμεταλλευθούμε τις αδυναμίες τους. Ξέραμε ότι αφήνουν κενούς χώρους στην άμυνα τους. Και δεδομένου ότι έχουμε πολύ γρήγορους παίκτες και επικίνδυνους στις αντεπιθέσεις, τα καταφέραμε. Είμαστε πολύ καλοί στις γρήγορες μεταβάσεις από το ένα μέρος του γηπέδου στο άλλο. Μας αρέσει να έχουμε την μπάλα, να πιέζουμε και να απολαμβάνουμε το παιχνίδι».