Ο μεγαλύτερος φόβος μας επαληθεύεται, η οικονομική κρίση μετατρέπεται σε εθνική!

«Ο χειρότερος φόβος όσων καταγγέλλαμε από την αρχή, την «αριστερά του ναι σε όλα» γίνεται δυστυχώς πράξη. Κάνει με τη συγκεκριμένη συμφωνία για τα Σκόπια, την οικονομική κρίση, εθνική» τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης μιλώντας στη Βουλή, στα πλαίσια της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.
Ο βουλευτής, έκανε λόγο για «το σοβαρότερο και ασυγχώρητο έγκλημα από εκείνους που έκαιγαν την αμερικανική σημαία αλλά τώρα τρέχουν στην Πρεσβεία να πάρουν συγχαρητήρια» σημειώνοντας πως η ευθύνη είναι πλέον συνολική και ανήκει σε όλους όσοι στηρίξουν την κυβέρνηση
«Όσοι στηρίξουν την κυβέρνηση επιτρέπουν στον κ. Τσίπρα να πάει την Κυριακή στις Πρέσπες. Στηρίζουν την κακή συμφωνία. Αναγνωρίζουν τους Σκοπιανούς ως Μακεδόνες».
Ο κ. Κατσανιώτης αναρωτήθηκε εάν η κυβέρνηση έχει πάρει οποιουδήποτε είδους ανταλλάγματα για τη συμφωνία που φέρνει, όπως υπογράμμισε όμως, «οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλη ταπείνωση!».
«Αν κάποιοι πιστεύετε ότι είναι κακή συμφωνία… απλά αντισταθείτε! Πείστε την Κυβέρνηση να αλλάξει τη συμφωνία. Να μην υπογράψει την εκχώρηση της μακεδονικής γλώσσας και της μακεδονικής εθνότητας, μη δέσετε τη χώρα χειροπόδαρα» ανέφερε, ενώ απευθυνόμενος ιδιαίτερα στους βουλευτές των ΑΝΕΛ σημείωσε: «Αν εσείς σήμερα στηρίξετε την κυβέρνηση από αύριο τα Σκόπια θα λέγονται σε όλο τον κόσμο «Μακεδονία» με τη δική σας βούλα. Στήριξη από εσάς, σε αυτήν την κυβέρνηση, σημαίνει επικύρωση της συμφωνίας. Το ξέρετε και το ξέρουμε. «Είναι καλοδεχούμενη η πρόταση μομφής» είπε ο κ. Τσίπρας κι ο απλός πολίτης κατάλαβε ότι το λέει γιατί εσάς, συνάδελφοι των ΑΝΕΛ, σας κρατάει από κάτι. Από τι; Από την καρέκλα σας! Μην το δεχτείτε άλλο. Σηκώστε το ανάστημα σας. Αποδείξτε ότι είστε οι πατριώτες που ισχυρίζεστε ότι είστε. Μην αγνοείτε την επιθυμία και την αγωνία ενός ολοκλήρου λαού Μην την ανταλλάσσετε για λίγους μήνες βουλευτικής θητείας. Κάντε αυτό που σας ζητούν να κάνετε, όλοι όσοι σας ψήφισαν για να είστε εδώ σήμερα. Γιατί διαφορετικά, αν δεν το κάνετε, θα μείνετε στην ιστορική μνήμη ως τα δεκανίκια μιας ξοφλημένης κυβέρνησης, ως μια ακόμα συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, ως τα αποπαίδια της ελληνικής αριστεράς. Πρόθυμοι για όλα!»
Τονίζοντας πως η ευθύνη είναι και προσωπική, ο Ανδρέας Κατσανιώτης κατέληξε: «Τον λαό μπορεί κάποιες φορές να τον ξεγελούν οι επιτήδειοι. Την ιστορία ποτέ!».