Κόντρα κυβέρνησης – ΝΔ περί «μυστικής διπλωματίας» στο Σκοπιανό

Αντιπαράθεση μέσω ανακοινώσεων ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ, μετά τις δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη, περί «μυστικής διπλωματίας» της κυβέρνησης για το Σκοπιανό.

Στις δηλώσεις απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, που κάλεσε την κυρία Σπυράκη «να πει ποια ονόματα πρότεινε η ΝΔ όταν διαπραγματευόταν με τη ΝΔ», καθώς και «με ποιο από αυτά συμφωνεί σήμερα».

Αναλυτικά, ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε: 

«Αφού η κ. Σπυράκη ανησυχεί τόσο πολύ για τη “μυστική διπλωματία”, δεν είναι καιρός να πει ποια ονόματα πρότεινε η ΝΔ όταν διαπραγματευόταν με την πΓΔΜ; Και με ποιο από αυτά συμφωνεί σήμερα;».

«Η κυβέρνηση συνεχίζει τη μυστική διπλωματία για το σκοπιανό»

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις της κυρίας Σπυράκη, που κατηγόρησε την κυβέρνηση για μυστική διπλωματία, εις βάρος των εθνικών συμφερόντων και αμφισβήτησε την πολιτική νομιμοποίηση της κυβέρνησης να δεσμεύσει στη χώρα στο ζήτημα της ονομασίας.

«Η Κυβέρνηση συνεχίζει τη μυστική διπλωματία για το σκοπιανό σε βάρος των εθνικών συμφερόντων. Κρατά στο σκοτάδι τους πολίτες.

Η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει ότι ο κ. Τσίπρας δεν διαθέτει την πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα.

Ο Πρωθυπουργός οφείλει άμεσα να ενημερώσει τη Βουλή, καθώς φέρει ακέραιη την ευθύνη για τις επιλογές του», ήταν η δήλωση της κυρίας Σπυράκη.