Κουμουτσάκος: Τα Σκόπια μπορεί να επιστρέψουν με νέα αιτήματα

Την εκτίμηση ότι μπορεί τα Σκόπια να επανέλθουν με νέα αιτήματα εξέφρασε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στις καθυστερήσεις για την επίλυση του ονοματολογικού.

«Δεν ξέρω αν η αναμονή και οι καθυστερήσεις βοηθούν στο Σκοπιανό, μπορεί μετά από αυτό οι γείτονες να επιστρέψουν με νέα αιτήματα», ανέφερε συγκεκριμένα ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η ΝΔ δεν μπορεί να δώσει συγκατάθεση στη συμφωνία, με βάση τα όσα γνωρίζει μέχρι στιγμής, υπογράμμισε ο κ. Κουμουτσάκος και συμπλήρωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να δεσμεύσει τη χώρα για κάτι τόσο σημαντικό, καθώς δεν υπάρχει επαρκής πολιτική νομιμοποίηση.

Το Σκοπιανό έχει ιδιαίτερη φόρτιση για τους Ελληνες, σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος και συμπλήρωσε ότι δεν ξέρει πώς θα αντιδράσουν μετά τη συμφωνία. «Η κυβέρνηση διαίρεσε και δεν ένωσε με τη στάση της», τόνισε.

Τέλος, αναφερόμενος στην Τουρκία, τόνισε ότι το προεκλογικό κλίμα δεν δικαιολογεί τις ενέργειες της χώρας και προειδοποίησε δεν πρέπει να τρέφουμε ψευδαισθήσεις, καθώς η Αγκυρα έχει ξεκάθαρη στρατηγική αμφισβήτησης της Ελλάδας στο Αιγαίο.

«Μπορεί μετά τις εκλογές η Τουρκία να αποκλιμακώσει τη ρητορεία αλλά η ουσία δεν θα αλλάξει», κατέληξε.