Ισόβια στον δολοφόνο της παιδοψυχιάτρου στη Λαμία: «Άκουγα φωνές, πρέπει να σκοτώσεις τον δράκο» είπε στην απολογία του

Για δυόμισι περίπου ώρες απολογούνταν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας ο 39χρονος δολοφόνος της Θώμης Κουμπούρα, Χρήστος Μπαλαντίνας, που, λίγο πριν την Πρωτοχρονιά κατέσφαξε μέσα στο σπίτι της την 45χρονη παιδοψυχίατρο. Ο 39χρονος ανέλυσε την ιδεολογία του, μίλησε για στελέχη του φορέα «Ελλήνων Συνέλευσης» που ήταν προδότες και προσπαθούσαν να τον καταστρέψουν.

Οι δικαστές, ωστόσο, δεν πείστηκαν και τον έκριναν ένοχο για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Η υπερασπιστική γραμμή που ακολούθησε ο κατηγορούμενος σε όλη τη διάρκεια της 3ωρης απολογίας του, του «δεν ξέρω», «δεν θυμάμαι», «δεν γνωρίζω», δεν έπεισε την πλειοψηφία του Δικαστηρίου, που με ψήφους 5-2 τον έστειλε με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στη φυλακή.

Ενώπιον του δικαστηρίου είπε πως είναι αρχέγονη ψυχή, πως έχει έρθει ξανά και ξανά στον πλανήτη, προερχόμενος από τον οίκο του Οδυσσέα. «Αυτό που κάνω είναι αποστολή και θα το κάνω μέχρι τέλος, να σώσω την Ελλάδα και τους Έλληνες» πρόσθεσε. Επεσήμανε ακόμη πως αυτός και 63 ακόμη άτομα είναι οι διαχειριστές της μεγάλης περιουσίας. Αρκετές φορές απευθύνθηκε στο δικαστήριο κάνοντας ερωτήσεις. Σε μία από αυτές τόνισε «πρέπει να ενωθούμε όλοι, το καταλαβαίνετε η τζάμπα μιλάω;»

Αναφερόμενος στη Θώμη είπε πως ήταν η ασπίδα του, η κρυφή του δύναμη, η νόηση του, πως είχαν περάσει 10.000 χρόνια μαζί. Εκείνο το μοιραίο βράδυ επέστρεψε από την Αθήνα. Ήταν κουρασμένος και πήρε τηλέφωνο την Θώμη. Της ζήτησε βοήθεια για τα προβλήματα που είχε σε σχέση με τον φορέα, να αντιμετωπίσει τους προδότες. Εκείνη του είπε να περάσει από το σπίτι της. Σύμφωνα με τον δράστη όταν πήγε στο σπίτι στη Λαμία, συζήτησαν, ήπιαν κρασί και κάπνισαν. Η Θώμη του είπε πως πλέον είναι καθαιρεμένος πρόεδρος του φορέα του Αρτέμη Σώρρα στη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα και πως με τα στοιχεία που βγαίνουν δεν ήξερε αν αυτός είναι ο προδότης. Μάλιστα του ζήτησε να χωρίσουν. «Αυτά δεν ήταν λόγια της Θώμης ήταν παρέμβαση των δαιμόνων» ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ο δολοφόνος και συνέχισε: «Τρελάθηκα, λέω δεν γίνεται και της έριξα χαστούκι. Όταν πήγα να της ζητήσω συγνώμη με κλώτσησε στο στήθος, τότε το δωμάτιο άλλαξε άκουγα φωνές, πρέπει να σκοτώσεις τον δράκο, ο δράκος μεγάλωνε ήθελε να μου πάρει την ψυχή. Η Θώμη είχε φύγει, μου έλεγε χτυπά τους, μόνο έτσι θα καθαρίσουμε. Όταν έφυγα από τη Λαμία, η Θώμη μου μιλούσε, με καθοδηγούσε αλλιώς θα είχα σκοτωθεί.»

Καταλήγοντας είπε: «Μου είναι πολύ δύσκολο να αποδεχτώ ότι έχω κάνει. Αν είναι έτσι όπως μου λένε οι αστυνομικοί, είναι πολύ βαρύ. Σκότωσα τον άνθρωπο μου. Θα προτιμούσα και να με εκτελέσετε ακόμη αν θέλετε».

Στο βίντεο ο Χρήστος Μπαλαντίνας, ο φερόμενος ως δολοφόνος της Παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα, λίγο πριν τη σύλληψή του αναφέρεται δημόσια σε «σκευωρία εναντίον του»:

 Πάντως όταν ρωτήθηκε από τον κύριο εισαγγελέα αν έχει συνειδητοποιήσει τι έχει κάνει, απάντησε πως δεν θυμάται τίποτα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «δεν έχω καμία εικόνα να κάνω αυτό το πράγμα» .Η απολογία του κατηγορουμένου δεν έπεισε τον Εισαγγελέα, ο οποίος στην πρότασή του είπε πως ο δράστης ενήργησε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση έχοντας πλήρη καταλογισμό και πρότεινε την ενοχή του για ανθρωποκτονία και οπλοχρησία. Πριν την απολογία του δράστη, κατέθεσε η μητέρα του. Συντετριμμένη, ζήτησε συγγνώμη και εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια της Θώμης.«Η ψυχή μου είναι γεμάτη θλίψη και πόνο» είπε και συνέχισε: «μας έστελνε τα μηνύματα του όμως ήταν παιδί μας και προσπαθούσαμε να τον δικαιολογήσουμε.»Η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίζεται, ενώ η απόφαση αναμένεται αργά το βράδυ.

Πηγή: Tvstar.gr