Δ. Βίτσας: Αυτοί που είναι σε μεσαία κατάσταση μπορεί να έχουν χασούρα από τα μέτρα

Δεν θα είναι για όλους μηδενικό το αποτέλεσμα από τα μέτρα, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα. Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, σημείωσε πως «αυτά που ψηφίσαμε έχουν λογική ότι τα ισοδύναμα και τα μέτρα παίρνονται την ίδια στιγμή, οπότε το δημοσιονομικό αποτέλεσμα είναι μηδέν. Αυτό δεν σημαίνει ότι για τον καθένα θα είναι μηδέν» και πρόσθεσε πως «για αυτούς που είναι πιο χαμηλά, μπορεί να υπάρχει και κάποιο κέρδος, γι’ αυτούς που είναι σε μια μεσαία κατάσταση, όπως εγώ, μπορεί να υπάρχει και κάποια χασούρα».

Ακόμη, υπογράμμισε ότι το ΔΝΤ θα μείνει στο ελληνικό πρόγραμμα ως σύμβουλος και όχι ως χρηματοδότης και επέμεινε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται πιστοληπτική γραμμή στήριξης λόγω της ιταλικής κρίσης.

«Στην πλάτη της προσπάθειας ότι βγαίνουμε από τη μνημονική περίοδο λέει ότι θα μειώσει φόρους ο Μητσοτάκης», ανέφερε ο κ. Βίτσας και συμπλήρωσε ότι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα θα είναι ο τελευταίος μνημονικός νόμος.

Τέλος, αναφερόμενος στο Σκοπιανό, δήλωσε ότι η συμφωνία θα είναι έναντι όλων και δεν θα υπάρχουν αλυτρωτικές αναφορές στο σύνταγμα της πΓΔΜ. «Θέλουμε να λυθεί με τιμιότητα το Σκοπιανό. Είναι δύσκολη απόφαση, δεν είναι εύκολη απόφαση», είπε ο κ. Βίτσας.