Μαξίμου: Απομακρύνεται το ενδεχόμενο συμφωνίας τις επόμενες ημέρες

Η αισιοδοξία για ενδεχόμενη συμφωνία τις επόμενες ημέρες στο Σκοπιανό και τα σενάρια για τηλεφωνική επικοινωνία  Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ όπως φαίνεται απομακρύνεται.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος, μιλώντας για τις διαπραγματεύσεις στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ φαίνεται ότι τα Σκόπια δεν είναι έτοιμα να προχωρήσουν στα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον κυβερνητικό αξιωματούχο «η πλευρά της ΠΓΔΜ από ό,τι φαίνεται δεν είναι ακόμη έτοιμη να ανταποκριθεί στα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες ανάμεσα στους δύο υπουργούς Εξωτερικών».

«Συνεπώς, όπως είπε, η πιθανότητα συμφωνίας εντός των επόμενων ημερών φαίνεται πως απομακρύνεται. Πιθανότατα να απομακρύνεται και η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών», σημειώνει κυβερνητικός αξιωματούχος για την πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Νωρίτερα με βάση πληροφορίες που είδαν το φως από τη γείτονα συγκεκριμένα από ανάρτηση στο Facebook του πρώην υπουργού Εξωτερικών της πΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι  η συμφωνία για την ονομασία ολοκληρώθηκε χτες, Πέμπτη. Το όνομα όπως σημείωνε θα είναι “Βόρεια” ή “Νέα Μακεδονία”.

Ο κ. Μιλόσοσκι έγραψε επίσης πως πλέον αναμένεται η τηλεφωνική συνομιλία Ζάεφ – Τσίπρα για την τελική απόφαση.